God match på Østlandet

Ferdmagasinet 04-2015 God match på Østlandet

– Mestergruppen har lenge ønsket å styrke representasjonen på Østlandet. Og i den tradisjonsrike byggevareforretningen Gausdal Landhandleri har vi funnet en ideell partner som er markedsledende i sin region, sier markeds- og kategoridirektør Tore Aasen.

Aasen understreker at avtalen, som ble inngått mellom de to selskapene i begynnelsen av oktober, dreier seg om et rent distribusjons- og innkjøpssamarbeid.

Selvstendige partnere
– Gausdal Landhandleri skal fortsatt drive selvstendig markedsføring og salg under eget konsept og varemerke i sin region, det vil si et område som strekker seg fra Jessheim til Dombås. Også Mestergruppen fortsetter virksomheten som tidligere. Samarbeidet innebærer imidlertid at begge parter får forsterket innkjøpsmakt og større omsetning, og dermed styrket konkurransekraft, sier Aasen.

– Denne avtalen er helt i henhold til Mestergruppens strategi. Som hovedeier er Ferd Capital opptatt av å utnytte konsolideringsmulighetene i en bransje der størrelse er avgjørende for konkurransedyktighet. Og her er samarbeidet med Gausdal Landhandleri et godt skritt i riktig retning, supplerer Håkon Glimstad Kristiansen, Senior Investment Manager i Ferd Capital.

Utfyller hverandre
Gausdal landhandleri er en tradisjonsrik bedrift med røtter tilbake til 1938. Hovedlager og administrasjon ligger i tilknytning til selskapets byggevarehus på Lillehammer, ett av totalt 14. Det totale antallet ansatte er 240, og omsetningen i 2015 vil bli på nær én milliard kroner.

– Etter min vurdering er dette partnere som utfyller hverandre bra på mange vis. Jeg har tro på at samarbeidet vil bidra til å styrke Mestergruppens resultater ytterligere, etter at selskapet allerede før avtalen ble inngått lå an til å levere bedre resultater for 2015 enn i 2014. Dette til tross for at de sørvestlige delene av landet har vært preget av redusert byggevirksomhet i kjølvannet av fallende oljepriser, sier Glimstad Kristiansen.

Les hele saken i Ferdmagasinet her

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.