Mer enn 150 utsalg med Byggtorget på laget

Ferdmagasinet 01-16 Mestergruppen slår seg sammen med Byggtorget II

Etter sammenslåingen med Byggtorget har Mestergruppen nå mer enn 150 byggevareutsalg i Norge. – Dette vil gi oss betydelig større innkjøpsmakt, sier administrerende direktør Mikkel Sandvik i Mestergruppen. 

Sammenslåingen ble kunngjort 10. februar 2016, etter at Byggtorgets generalforsamling aksepterte tilbudet fra Mestergruppen.

– Byggtorget er en kjede som har utviklet seg veldig positivt gjennom de siste årene. De har et solid konsept og utfyller Mestergruppen totale tilbud på en god måte, sier administrerende direktør Mikkel Sandvik i Mestergruppen.

Oppgjør i aksjer
Hovedoppgjørsformen er aksjer i Mestergruppen, som innebærer at dagens aksjonærer og alle medlemmene i Byggtorget blir aksjonærer i Mestergruppen.

– Det gjør dem til en vesentlig eier, og den nest største etter Ferd, sier Sandvik.

Partene har vært i reelle forhandlinger siden sommeren 2015, og Sandvik er svært fornøyd med at avtalen nå er i havn. Det gjenstår fortsatt en del formalia før de to virksomhetene er under samme paraply. Sammenslåingen må blant annet varsles til Konkurransetilsynet, men intet tyder på at tilsynet vil ha noen innsigelser på at de to selskapene nå blir ett.

Stordriftsfordeler
Byggtorget ble etablert i 1997 og eies av 92 byggevarehandlere over hele landet. Selskapet har i dag 13 ansatte med hovedkontor i Vadsø og har en handelsomsetning på rundt 1,4 milliarder kroner.

Mestergruppen består av huskjedene Mesterhus og Systemhus,  byggevarehandelskjeden Byggeriet og Sentrum Bygg. I tillegg har konsernet virksomhet innen tomte- og boligutvikling, samt prosjekterings- og arkitekttjenester. Selskapet har 320 ansatte med en handlesomsetning på 3,8 milliarder kroner.

Sammenslåingen gjør Mestergruppen til en av de største aktørene innen byggevarehandelen Norge, med en handelsomsetning på rundt 5,2 milliarder kroner.

– At vi nå får større innkjøpsmakt vil komme alle medlemmene til gode, både i Byggeriet og i Byggtorget. Vi øker også antall utsalgspunkter, som vil være positivt for medlemmene i huskjedene våre. De vil nå kunne kjøpe varer fra det nærmeste utsalgsstedet, enten det måtte være Byggeriet eller Byggtorget, sier Sandvik.

Last ned Ferdmagasinet her.

 

Håkon Glimstad Kristiansen
Kontaktperson
Håkon Glimstad Kristiansen
Senior Investment Manager
E-post
hgk(a)ferd.no
Mobil
95 97 74 17

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.