Swix kjøper Hard Rocx og starter en langsiktig og offensiv satsing på sykler.

Swix Sport AS har inngått avtale med eierne i Hard Rocx AS, om kjøp av 100 % av aksjene i selskapet.  Avtalen vil være effektiv fra 1 januar 2016. Hard Rocx ønsker med salget å sikre Hard Rocx en spennende fremtid hos Swix. Hard Rocx, Norges ledende ”Birkebeiner sykkel”, vil dermed inngå i Swix sin omfattende satsing på å gjøre merkevaren til et komplett helårsbrand. 

- Vi er meget fornøyd med å ha kommet til enighet med Hard Rocx eierne. Vi mener at Hard Rocx er Norges klart beste MTB brand både når det gjelder kvalitet og performance. Deres ledende stilling mot Birken-segmentet innen sykkel, er perfekt for Swix. Der finner en også våre kjernekunder.  Oppkjøpet av Hard Rocx er en del av vår visjon om å gjøre Swix som merkevare en ledende aktør  i alle årstider. Vår merkevarestyrke, kunnskap om material teknologi (ref; Triac) og sterke distribusjonsapparat, sammen med Hard Rocx sin unike kompetanse på MTB sykkel og deres HR Electric satsing, er bare en perfekt match, sier Ulf Bjerknes, Adm.Dir. i Swix Sport AS.

- Etter 23 år som hovedaksjonærer i Hard Rocx selger Lasse Mjerskaug og Steinar Trygve Liljedahl Karlsen seg ut av selskapet.  Swix Sport kjøper Hard Rocx og starter med det en langsiktig og offensiv satsing på sykler. Vi er meget fornøyd med å ha kommet til enighet med Swix Sport.  På denne måten føler vi at historien kan fortsette i evig tid, og det føles godt å ha en økonomisk og strategisk sterk eier. Vi føler også at vi er god match med Swix i forhold til begges ledende stilling mot Birken-segmentet, sommer og vinter sier Liljedahl Karlsen, Adm. Dir. i Hard Rocx AS.


For 2016 sesongen vil det ikke bli noen endringer på hverken sykler, design eller måten Hard Rocx drives på. Men Hard Rocx vil bli lagt merke til i enda større grad. Hard Rocx fortsetter med samme mannskap og i samme lokaler i Asker som før.  Steinar Trygve Liljedahl Karlsen fortsetter som Adm.Dir og går samtidig inn i ledergruppen hos Swix Sport. Dag Johnsen med 18 års fartstid i Hard Rocx fortsetter som ansvarlig for design, sykkel-team og salg. Kristin Brown fortsetter som ansvarlig for økonomi og logistikk og Simen Langeland fortsetter som produktsjef med ansvar for teknisk utvikling. Morten Vaeng, kjent i sykkelmiljøet og etter vår mening en av Norges absolutt beste sykkel-reparatører fortsetter også som før.

- Avtalen med Swix er vel den beste bekreftelsen på at vi har lykkes etter 23 års satsing med å bygge den beste sykkelen for det norske markedet.  Vi har vært veldig opptatt av å treffe Birken-segmentet  av det norske MTB markedet, samtidig som vi alltid har vært opptatt at våre butikker og sluttkunder skal få den beste service . At Swix nå kommer inn som ny eier,  er det vi trenger for å ta merkevaren Hard Rocx videre. I mange år har vi kjempet alene i et krevende marked. Sammen med Swix gleder jeg meg veldig til å lede Hard Rocx videre i mange år fremover, sier Liljedahl Karlsen.

- Det norske markedet vil merke at Swix og Hard Rocx slår seg sammen for å satse på sykler. Hard Rocx vil ikke i 2016 endre utseende, men vi planlegger å få SWIX inn på sykkelen fra sommer 2017. Videre planlegger vi sammen med Hard Rocx allerede i 2017 flere spennende lanseringer både mot MTB segmentet og innen El. sykler. I årene fremover vil også SWIX sine øvrige  sommer kolleksjoner merke at SWIX nå er på sykkel. Dagens Hard Rocx distributører trenger heller ikke bekymre seg for om vi skal vanne ut den gode distribusjonsmodellen som er utviklet av Hard Rocx. Vi ønsker å opprettholde en eksklusiv distribusjon og de butikker i Norge som satser på våre sykler vil garantert ikke angre på det. Hard Rocx vil også om kort tid bli lansert i Sverige, avslutter Ulf Bjerknes.


For mer informasjon, kontakt:
Ulf Bjerknes, Adm.Dir.  Swix Sport AS.  Telefon: +47 91320490.  E-post: u.bjerknes@swixsport.no
Steinar Liljedahl Karlsen, Adm.Dir. Hard Rocx AS, Telefon:  +47 90 07 08 09 E-post:  steinar@hardrocx.no

Swix Sport Gruppen er verdens ledende leverandør av skismurning under merkenavnene Swix og Toko. Videre er selskapet også markedsleder innen skistaver under merket Swix. Selskapet er en betydelig aktør innen sportstekstiler, under merkene Swix, Bavac, Ulvang og Lundhags. Morselskapet Swix Sport AS har sin hovedvirksomhet i Oslo og Lillehammer. Stavproduksjon foregår i datterselskap i Litauen. Det norske datterselskapet Original AS er ledende i Skandinavia innen teamwear, gjennom merkevarene Kalas og Swix. Produktene distribueres gjennom datterselskaper i Finland, Sverige, Sveits, Tyskland, USA og Japan. Salg til øvrige markeder håndteres gjennom distributører. Portalen www.skisporet.no drives gjennom Jacilla AS, hvor Swix Sport AS eier 60 %. Swix Sport AS er 100 % eid av Ferd AS.

Hard Rocx AS ble etablert av Lasse Mjerskaug og Steinar Trygve Liljedahl Karlsen i 1992.  Lasse Mjerskaug er før etableringen av Hard Rocx kjent fra tidligere Torgersen Sport i Oslo og har et langt liv i sportsbransjen.  Steinar Trygve Liljedahl Karlsen er barnebarn av Trygve Liljedahl som i sin tid solgte Trygve Liljedahl Skistavfabrikk på Lillehammer til Swix på midten av syttitallet. Hard Rocx er i dag et ledende og helnorsk sykkel-merke med fokus på sykler i det øverste sjiktet og har vært ledende i norske maraton-ritt i en årrekke. I 2015 ble HR Electric lansert med suksess og selskapet har med det etablert en god posisjon i et meget spennende og voksende elsykkel marked.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.