Ferd Eiendom bygger nye kontorer for Aibel i Bergen

2252.jpg
Funksjonelt og miljøvennlig: Aibels nye kontor skal stå ferdig til innflytting i første kvartal 2015. Visualisering: HRTB Arkitekter.
Aibel vokser raskt. Nå har oljeserviceselskapet etter en bred søkeprosess inngått avtale med Ferd Eiendom om leie av nye kontorer i Bergen. Nybygget skal stå klart for innflytting første kvartal 2015.

Det nye kontorbygget i Kokstadvegen 23 ved Bergen får plass til nær 1000 medarbeidere fordelt på fire etasjer, dessuten god parkeringsdekning med 300 parkeringsplasser i kjelleren.

– Aibels fremtidige kontor ligger sentralt plassert mellom Bergen og Flesland flyplass, med gode bussforbindelser. Og Bybanen vil stoppe rett utenfor døren, samtidig som nybygget har sykkelparkering med garderobefasiliteter. Her er det med andre ord gode muligheter for å reise miljøvennlig til jobb, sier Carl Brynjulfsen, direktør for Ferd Eiendom.

Gjenta Asker-suksess
Kontorene i Bergen er på mange måter en gjentakelse og videreutvikling av suksessen med Aibels kontor i Asker, der samtlige medarbeidere i Oslo-regionen ble samlet tidligere i år. I begge tilfellene er det Ferd Eiendom som står som byggherre og utleier, mens Skanska Norge er entreprenør og Aibel leietaker.

– Begge prosjektene har også det til felles at det legges stor vekt på miljøvennlighet og energieffektivitet. Målet er å få klassifiseringen ”Very Good” etter den nye BREEAM NOR-standarden, der bygget i Asker var et pilotprosjekt, forteller Brynjulfsen.

Arkitektonisk får imidlertid bygget i Bergen en helt annen form, blant annet fordi tomten er trekantet. Innvendig vil et stort, glassoverdekket atrium med en rekke fellesfunksjoner utgjøre kjernen i bygget, som forøvrig er tegnet av det anerkjente kontoret HRTB Arkitekter i Oslo.

Inspirasjon
– Med dette nybygget tar vi ikke bare høyde for ytterligere vekst, men også for å gi våre medarbeidere et best mulig arbeidsmiljø og inspirasjon til å levere optimale løsninger for våre kunder, sier Jan Skogseth, konsernsjef for Aibel. Han legger til at nybygget får store fellesområder og servicefunksjoner som blant annet treningsrom og kaffebar.

– Og i likhet med Asker-bygget utformes interiørene i tett samarbeid med Aibel, slik at også kontoret i Bergen blir et skreddersydd bygg, tilpasset behovene hos en stor og moderne ingeniørbedrift, supplerer Carl Brynjulfsen.

Fakta: Nye kontorer for Aibel i Bergen

  • Nybygg i Kokstadvegen 23 i et nytt utbyggingsområde mellom Bergen og Flesland
  • Dette blir første byggetrinn i utviklingen av Kokstad Business Park
  • Totalt 25 000 kvadratmeter skal bygges ut, nær 1000 kontorplasser og 300 parkeringsplasser
  • Ferd Eiendom er byggherre og eier, Skanska Norge skal stå for byggearbeidene
  • Oljeserviceselskapet Aibel leier hele bygget på en langsiktig leiekontrakt
  • Byggestart blir før jul i år og innflytting første kvartal 2015
  • Bygget vil få klassifisering ”Very Good” etter miljøstandarden BREEAM NOR og energiklasse B

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.