Ferd Eiendom kjøper Elopak-bygg i Århus

\N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\IMG_6268.jpg

Vi så at det oppsto en spennende mulighet da eierne ønsket å selge bygningskomplekset som huser Elopaks produksjonsanlegg i Århus. Derfor valgte vi å gjøre vår første investering i Danmark, forteller Carl Brynjulfsen, direktør for Ferd Eiendom.

 

Brynjulfsen understreker at den solide leietakeren gjorde det ekstra interessant å kjøpe eiendommen:

Elopak kjenner vi jo godt fra før, nå ser vi frem til å samarbeide med Elopak Denmark, konsernets danske datterselskap. Samtidig får vi en god mulighet til å virkeliggjøre en av Ferds fire grunnverdier, nemlig Lagspill, både på tvers av enhetene i konsernet og gjennom at vi kombinerte flere av Ferds egne kompetanseområder i kjøpsprosessen, sier Brynjulfsen.

Stort anlegg

Industrikomplekset har et areal på 30 000 kvadratmeter, og er bygget ut i flere etapper fra 1960-tallet til 2012. Et tilbygg på ytterligere 2000 kvadratmeter for en ny produksjonslinje har byggestart omtrent samtidig som Ferdmagasinet utkommer, og skal stå ferdig i mars.

Det meste av bygningsmassen består av fabrikkhaller og lagerlokaler, noe er også kontorer, forteller Brynjulfsen. Han legger til at Ferd Eiendom med denne sin første investering i Danmark får god anledning til å gjøre seg nærmere kjent med det danske eiendomsmarkedet.

Lystrup

Elopaks danske produksjonsanlegg ligger i forstaden Lystrup, litt nord for sentrum i Århus – eller Aarhus, som bystyret bestemte skal være den danske stavemåten på landets nest største by fra 2011.

Ferd Eiendom overtar lokalene i slutten av oktober. Selger er det danske selskapet Schouw & Co.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.