Nytt signalbygg til Aibel i Bergen

knut_130311_FERD_portretter_0028.png

– Aibel ønsket et moderne og fleksibelt kontorbygg med fokus på fremtidsrettede miljø- og energiløsninger. Og det får de nå, når det nye toppmoderne kontorbygget på Kokstad i Bergen står ferdig, sier prosjektdirektør Knut M. Tolo i Ferd Eiendom.

I et intervju med Ferdmagasinet forteller Tolo at det nye signalbygget, som blir hovedkontor for Aibels virksomhet i bergensområdet, er planlagt med tanke på at færrest mulig skal kjøre bil til kontoret. I det store kjellerarealet er det god plass til sykkelparkering, dessuten garderober, dusjer og treningsrom. Og bilparkering for medarbeidere som likevel trenger dette.

– Aibel har imidlertid lagt til rette for miljøvennlig transport, blant annet med eget sykkelprosjekt og muligheter for de ansatte til å låne el-sykler til og fra jobben, sier Tolo.

Romslig atrium
Med 16 000 kvadratmeter kan Aibels nye bergenskontor huse cirka 850 ansatte fordelt på fire etasjer, alle med sosiale soner i tillegg til kontorarealene. Og midt i det trekantede bygget er det etablert et stort og romslig atrium som sørger for at kontorene får dagslys fra flere sider. Kantinen er plassert i første etasje, på ”gulvet” i atriet.

– Bygget er planlagt og konstruert med tanke på å være fleksibelt. Vi har tatt utgangspunkt i en 80/20-fordeling mellom kontorlandskap og cellekontorer. Dersom man i fremtiden ønsker å endre dette, er det enkelt å flytte eller fjerne innvendige vegger, sier Knut Tolo.

Høye miljøkrav
Ferd Eiendom har også lagt stor vekt på at bygget skal tilfredsstille en rekke miljøkrav. Dette er blant annet ivaretatt ved gjennomgående bruk av LED-lys og vegger som holder passivhusstandard. Oppvarmingen er basert på fjernvarme, og bygget har fått miljøklassifiseringen ”very good” etter BREEAM-NOR-standarden.

– Bygningen har fine arkitektoniske kvaliteter, og innredning og overflater holder høy kvalitet, preget av lyse farger og skandinaviske materialer. Etter at vi for noen år siden bygget nytt kontorbygg for Aibel i Asker, har vi jo god kunnskap om hva slags kvaliteter selskapet ønsker, og hvilke krav som stilles til beliggenhet, leiekontrakt og kommunikasjonsmuligheter. Nå som alt står ferdig kan jeg vel si at fasilitetene bør ligge godt til rette for at Aibel skal stortrives som leietaker, sier Knut Tolo. Han legger til at Aibel overtok bygget 10. mars, og at innflytting kan skje så snart møblene er på plass. Ferd Eiendom er byggherre og eier, mens Skanska Norge har stått for byggingen og HRTB Arkitekter for utformingen.

Les hele artikkelen og lederartikkel om eierskap i Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.