Signalbygg for Swix åpnet i Norges skihovedstad

  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\Swix åpning\FV142564.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\Swix åpning\FV142537.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\Swix åpning\FV142513.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\Swix åpning\FV142709.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\Swix åpning\FV142471.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\Swix åpning\FV142480.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\Swix åpning\FV142774.jpg

Det nye Swix-senteret på Storhove, rett nord for Lillehammer, er innviet med fynd og klem: Torsdag 20. august skjedde den offisielle åpningen ved at snoren foran inngangsdøren ble klippet i nærvær av hundre spesielt inviterte. Dagen før hadde de ansatte hatt sin egen åpningsfest. Og dagen etter var det publikums tur, der de fikk være med på en radiosendt feiring med Morgenklubben og Loven & Co fra Radio Norge. Her var det stor tilstrømning av interesserte lillehamringer, og av skistjerner hentet inn med helikopter for å prøvegå årets absolutt første skispor i Norges skihovedstad, med snø kjørt inn i løpet av natten.

Ved den offisielle åpningen var det Ulf Bjerknes, administrerende direktør i Swix Sport, som ønsket de fremmøtte velkommen. Katharina og Alexandra Andresen, neste generasjon i eierfamilien, takket alle gode krefter, interne og eksterne, som har bidratt til å virkeliggjøre senteret, som forøvrig er reist i tett samarbeid mellom Ferd Eiendom og Swix Sport. Arkitekt Per Einar Knutsen fra Arcasa arkitekter og prosjektleder Tor Roman Moltzau hos entreprenør A Bygg fortalte om ideer og tanker bak bygningen og om selve byggeprosessen, mens ordfører Espen Granberg Johnsen hilste fra kommunen, før han sammen med driftsleder Torbjørn Haugen i Swix Sport klippet over snoren foran inngangsdøren. Dermed kunne de fremmøtte strømme inn til omvisning, servering og underholdning, blant annet med en engasjert gjennomgang av skismøringens fargerike historie, fremført av skihistoriker Thor Gotaas og Swix-veteran Harald Bjerke.

Blåswixbutikken

Siden ble det også anledning til å innvie den nye Blåswixbutikken, merkevarehuset Swix Sports egen Concept Store, den eneste forretningen der man kan se og prøve absolutt alle produkter fra Swix, Ulvang, Toko og Lundhags. I tillegg presenterte butikken spesielle sykkeldrakter laget for anledningen av datterselskapet Original, som produserer spesialdesignede tekstiler for idrettslag, bedrifter og andre grupper på bestilling.

I butikken er det innredet en egen museumsavdeling med både historiske gjenstander og interaktive skjermer, dessuten en særdeles velutstyrt smørebu, der mer og mindre garvede skiløpere kan få hjelp, veiledning og opplæring. Når det om kort tid er klart for oppstart av produksjonen, vil de besøkende i det nye Swix-senteret også oppleve hvordan Rødswix og Blåswix blir til, sett gjennom store panoramavinduer inn mot produksjonshallen.

Signalbygg

I utgangspunktet trengte nemlig Swix Sport et nytt kontor-, produksjons- og logistikkbygg for virksomheten på Lillehammer, som etter flere år med rask vekst måtte ha større plass og mer rasjonelle lagerfasiliteter. Men med mulighetene som åpnet seg med tomten på Storhove ble det klart at bygget også måtte få publikumsrettede funksjoner. Og sett utenfra er det nå lite som røper at det befinner seg en rekke praktiske og tekniske avdelinger bak den elegant buede fasaden.

– Bygget gir oss en fantastisk eksponering mot de 20 000 bilende som daglig passerer på E6, mange på vei til alpinsentrene i Hafjell og Kvitfjell. Andre skal til de 50 000 hyttene som ligger i nærområdene til Lillehammer, Nordens viktigste vintersportsby, og trolig verdens beste langrennsdestinasjon. De fleste er skiinteressert, så dette åpnet for en kontaktflate som vi selvsagt måtte utnytte – til beste ikke bare for oss selv, men også som en ytterligere styrking av Lillehammer som vintersportsby. Derfor satset vi på et signalbygg med innhold som gjør Swix-senteret til en attraksjon i seg selv, sier Ulf Bjerknes.

Lagspill

I godt samsvar med Ferds kjerneverdi ”lagspill” har Swix Sport og Ferd Eiendom samarbeidet om både planlegging og bygging av senteret i Blåswixvegen 5, som Lillehammer kommune har vedtatt som offisielle adresse.

– Prosjektet er et godt eksempel på hvordan én enhet i konsernet kan supplere en annens kompetanse. Swix Sport blir langsiktig leietaker, og bidrar med førstehånds brukererfaringer fra industridrift og kunderettet virksomhet, slik at vi har kunnet reise et skreddersydd bygg. Ferd Eiendom har på sin side solid bakgrunn fra eiendomsutvikling, og har kunnet tilføre både bygningsteknisk kompetanse og finansiering. Vi har stått som byggherre, og er også eier av bygget, forteller prosjektdirektør Knut M. Tolo i Ferd Eiendom.

– Dette er et bygg som både Swix Sport og Ferd kan være stolte av. Vi håper det vil bidra til å styrke merkevaren Swix og byen Lillehammer ytterligere, legger han til.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.