Signalbygg for Swix Sport

Ferdmagasinet 01-14 Signalbygg i Norges skihovedstad Kjell Jens Ulf

Opplevelsessenter, butikk med alle produkter på ett brett, eget Swix-museum – dessuten fabrikk, lager og logistikk: Ferd Eiendom bygger nytt for Swix Sport på Lillehammer.

Siden 1986 har Lillehammer – Norges skihovedstad – vært sentrum for viktige funksjoner innenfor produksjon og logistikk for merkevarehuset Swix Sport. Men selskapet er i rask vekst, og de eksisterende lokalene er ved å bli for trange.

– For et par år siden begynte vi å se oss om etter et nytt sted for virksomheten på Lillehammer. Vi vurderte flere muligheter, blant annet å flytte nærmere flyplassen på Gardermoen og hovedkontoret i Oslo, forteller Ulf Bjerknes, administrerende direktør for Swix Sport. Han understreker at selskapet, som arbeider internasjonalt og er sterkt konkurranseutsatt, må ha fornuftige rammebetingelser for å kunne konkurrere fra en plassering som gir ekstra avstand til markeder og kommunikasjonsknutepunkter.

La forholdene til rette
Lillehammer kommune og Oppland fylkeskommune viste seg imidlertid som konstruktive samarbeidspartnere. Og da fylkeskommunen kom opp med tilbud om tomt på Storhove – rett nord for byen og like ved høyskolen – var saken klar.

– På Storhove er det god plass og rikelige ekspansjonsmuligheter. Og ikke minst, tomten gir en fantastisk eksponering mot E6. Nybygget vil ligge midt i synsfeltet for trafikken på vei mot viktige vintersportsområder som Hafjell, Kvitfjell og Skei, sier Bjerknes.

Dermed åpnet det seg interessante muligheter til å utvide planen om et lager- og logistikkbygg til å reise et signalbygg som også rommer publikumsrettede funksjoner – med appell til forbipasserende på veien såvel som til turister og fastboende i området.

Opplevelser
– Vi bestemt oss for å inkludere et aktivitets- og opplevelsessenter. Her blir det et eget Swix-museum som viser den interessante historien bak dagens smøreprodukter, og besøkende vil kunne se på at skismøringen lages. Vi vil dessuten innrede en butikk der det blir mulig å se og prøve hele Swix Sports spekter av merkevarer, også de som ikke er å finne i vanlige sportsforretninger. Nå samles hele dette spekteret for første gang på ett sted, sier Bjerknes.

Lagspill
I godt samsvar med Ferds kjerneverdi ”lagspill” samarbeider Swix Sport og Ferd Eiendom om planlegging og bygging av det nye senteret på Lillehammer.

– Dette er et eksempel på hvordan én enhet i konsernet kan supplere en annens kompetanse. Swix Sport blir langsiktig leietaker, og bidrar med førstehånds brukererfaring fra industridrift og kunderettet virksomhet. Slik kan vi reise et skreddersydd bygg. Ferd Eiendom har på sin side solid bakgrunn fra eiendomsutvikling. Vi tilfører bygningsteknisk kompetanse og finansiering, og skal stå som både byggherre og eier. Sammen kan vi utvikle optimale løsninger, sier Jens Jalland, prosjektsjef i Ferd Eiendom og Ferds prosjektansvarlige for nybygget, som vil få et totalareal på rundt 9300 kvadratmeter.

Les hele artikkelen i Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.