Tiedemanns Tobaksfabrik viker for ”Tiedemannsfabrikken”

Godt over 80 prosent av de totalt 158 boligene i prosjektet ”Tiedemannsfabrikken” på Ensjø er solgt, og på nyåret skal alt være klart for byggestart. Det betyr at selve fabrikkbygningen fra nedlagte J.L. Tiedemanns Tobaksfabrik nå står for fall.

Tidligere har både lager og administrasjonsbygg for tobakksfabrikken måttet gi tapt for gravemaskiner og kranen med den tunge kulen. ”Tiedemannsfabrikken” har imidlertid vist seg å være en fulltreffer blant boligkjøperne, så nå er turen kommet til de store fabrikkhallene, skriver Ferdmagasinet i sin høstutgave.

Midlertidige leietakere ute
– I august flyttet de siste av de midlertidige leietakerne ut. Nå er arbeidet med å demontere armaturer, ledninger og andre installasjoner i full gang, mens selve rivearbeidene begynner i oktober. De vil fortsette ut året, sier Carl Brynjulfsen, direktør for Ferd Eiendom.

Magasinet skriver at rivningen nok fremkaller et visst vemod, både hos medarbeidere med lang fartstid i Ferd og hos andre som har hatt tilknytning til fabrikken. Da bygget ble innviet i 1968 var det industri- og verkstedsvirksomhet som preget Ensjø–Hovin-området. Tiedemanns hadde kjøpt en av de beste tomtene allerede på 1950-tallet. Da foregikk selve produksjonen i nærheten av Bislett – og etter hvert også fire andre steder i byen, etter at Johan H. Andresen sr. hadde gått i front for en strukturrasjonalisering av bransjen og kjøpt opp en rekke andre fabrikker. Derfor var behovet stort for et moderne og rasjonelt anlegg som kunne samle hele produksjonsvirksomheten på ett sted.

Sensasjon da den be bygget
Den nye fabrikken ble bygget romslig, med nytt og tipp topp moderne produksjonsutstyr, og svært gode forhold for de ansatte. Fabrikkbygningen var forøvrig en sensasjon da den ble bygget. Den hadde den største sammenhengende flaten uten søyler man hadde sett i Norge til da, og dermed også de lengste dragerne.

Nå viker altså bygget for ”Tiedemannsfabrikken”, første prosjekt i det nye samarbeidet mellom Ferd Eiendom og Selvaag Bolig.

Les hele saken i Ferdmagasinet her.

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.