Hagekvartalet, Tidemannsbyen

Tidemannsbyen

  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\hagekvartalet.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\hagekvartalet2.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\hagekvartalet 3.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\hagekvartalet 4.jpg

Ferd Eiendom og Skanska Bolig skal i samarbeid utvikle og bygge ca 690 nye boliger på tomten til tidligere Tiedemanns Tobakksfabrikk. Tiedemannsbyen er en del av den store Ensjø-utbyggingen - Oslos mest ekstreme forvandling og største boligutbygging noen sinne. Hagekvartalet er ferdigstilt som det første prosjektet i rekken og er utsolgt.

 

Beliggenhet
Ensjø skal gjennom en totalforvandling. Fra å være en bydel dominert av bilforhandlere og industri vil det bli et knutepunkt med nærmere 7000 nye boliger.

Boligprosjektet Tiedemannsbyen ligger på en av Ensjøs beste tomter og har gode utsikts- og solforhold. Det er planlagt å bygge en variert bebyggelse med 2 - 5-roms leiligheter i kvartalsbebyggelse på 4-7 etasjer, i tillegg til townhouse/rekkehus.

Vårt overordnete mål er å forvandle området til et naturbant, levende og attraktivt boligområde. Videre å bygge en fleksibel boligbebyggelse med arkitektonisk god kvalitet og karakter. Vi vil også gi området en utforming som synliggjør områdekvalitetene og bidrar til egenart og identitet.

Utbyggerne på Ensjø har inngått egne utbyggingsavtaler med Oslo kommune for å sikre en god kvalitet på opparbeidelse av parker, gatetun og turveier på området.


Ensjø ligger i bydel Gamle Oslo og grenser til Tøyenparken, idylliske Tøyen hageby, Kampen, Vålerenga og Valle-Hovin. I dette området finner vi en viktig del av Oslos arbeiderhistorie.

I Tiedemannsbyen bor du naturbant: Urbant, men grønt. Sentralt, men rolig. Det blir lite biltrafikk i området. Kollektivtilbudet er godt - buss, tog og T-bane tar deg i alle retninger. Dessuten bor du rett ved et kommende bysenter - Ensjø Torg - som blir bygget rundt T-banestasjonen på Ensjø.

I nærområdet får du tilgang på:

- Matbutikker
- Kafeer
- Museer
- Barnehage
- Skoler
- Tøyenparken
- Tøyenbadet
- Valle Hovin
- Ballbaner og lekeplasser
- Sykkelstier
- Parker og grøntområder

Se også prosjektets webside: www.tidemannsbyen.no
Se også: www.ensjo.no

 

Subscribe to publications

If you would like to receive the Ferd Magazine (Norwegian) and/or annual and six-monthly reports when they are available, please complete the form below .

Financial reports
Email
News thru rss
Ferdmagasinet
Post Email
First name *
Last name *
Company *
Email *
Address *
Postal code / City *
* Required fields

Unsubscribe

If you wish to cancel your subscription, please send an e-mail to oppsigelse@ferd.no

All information will be treated in confidence. For further information please see Ferd's privacy policy.