Nyheter

Ny Sverdrup-gigant til Aibel

Statoil har i dag tildelt Aibel en intensjonsavtale for prosjektering, innkjøp og bygging av dekket til prosessplattformen (P2) i fase 2 av Johan Sverdrup-utbyggingen. Den endelige kontrakten forventes signert andre halvår 2018 og har en estimert verdi rundt åtte milliarder kroner.

Gjennombrudd for teknologimiljøet i Interwell

Siden 2012 har høyteknologiselskapet Interwell arbeidet med en banebrytende løsning for permanent nedstengning av olje- og gassbrønner, et potensielt multimilliardmarked. Nå er kommersialisering av de første løsningene for landbaserte brønner planlagt.

Fjord Line oppgraderer med nye lugarer på øverste dekk

Verdens mest miljøvennlige cruiseferger får økt kapasitet etter rekordår og kraftig trafikkvekst: MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord er utstyrt med nye lugarer med panoramautsikt, mens buffetrestaurantene er utvidet med lyse og luftige vinterhager.

Mestergruppen kjøper Pretre AS, Norges ledende produsent av takstoler, precut og bjelkelag

Eierne av Pretre AS har inngått avtale om salg av samtlige aksjer i selskapet til Mestergruppen AS. Transaksjonen, som er betinget av myndighetsgodkjenning, forventes gjennomført i løpet av februar.

RUSTER NORGE FOR ET DIGITALT SKIFTE

Norsk næringsliv roper etter mer digital kompetanse. Det haster. Svaret kan være DigitalNorway. DigitalNorway har siden i sommer vært en realitet og er nå i full gang med å ruste det norske næringsliv for det digitale skiftet. 

Satser på vekst i høyspentkabler og rengjøringsmaskiner

De danske selskapene NKT og Nilfisk, ledende innenfor henholdsvis høyspentkabler og rengjøringsmaskiner, er siste tilvekst i Ferd Capitals portefølje av børsnoterte selskaper. Begge med stort, men ulikt potensial for fremtidig verdiskapning.

Helsport og Swix: Sterkere sammen

Swix Sport har overtatt alle aksjene i velkjente Helsport. Dermed blir det Ferd-eide merkevarehuset en tilnærmet komplett leverandør i outdoor-segmentet av sportsbransjen, altså produkter for alle som liker å ferdes i skog og mark og i fjellet.

Rask katamaran med dobbel kapasitet

Fjord Line kontraherte nylig en ny katamaran for linjen mellom Kristiansand og Hirtshals. Det betyr at rederiet fra starten av sesongen i 2020 kan tilby et utvidet og sterkt oppgradert reiselivsprodukt – og i tillegg blir en aktør i fraktmarkedet.

Mestergruppen inn på hyttemarkedet

Mestergruppen har frem til nå definert seg som «boligaktør». Nå utvides porteføljen med Saltdalshytta og Røroshytta.

Bygget på rekordtid

Arbeidet med å montere de tre delene til plattformdekket til Johan Sverdrup ble ferdigstilt på rekordtid. – Den største marineoperasjonen Aibel noensinne har gjort, sier prosjektdirektør Stig Jessen.

Vann for fisk på land

Fiskeoppdrett i anlegg på land er i rask vekst – med tilhørende behov for rensing og resirkulering av vann. Derfor satser Ferd Special Investments og Broodstock Capital på danske Billund Aquakulturservice, en av verdens ledende aktører på området.

Ferd inngår partnerskap med Fürst

Ferd inngår partnerskap med Fürst

Når Ferd nå tar sitt første skritt inn i helsesektoren, skjer det i samarbeid med Fürst Medisinsk Laboratorium. Ambisjonen er å utvide laboratoriets tjenester og markeder.

Ferd blir med Boozt på børs

Ferd blir med Boozt på børs

Ferd har investert 200 millioner svenske kroner i netthandelsselskapet Boozt, som sikrer Ferd en eierandel på 5,8 prosent.

Ferd investerer i raskt voksende netthandelsselskap

Ferd investerer i raskt voksende netthandelsselskap

Ferd tar et nytt steg inn i netthandel. Boozt AB har i dag gjennomført en børsnotering ("IPO") av sine aksjer på Nasdaq Stockholm. Ferd deltok i IPOen som cornerstone investor, noe som innbar at Ferd i forkant av børsnoteringsprosessen garanterte for en tegning på SEK 200 millioner. Ferd har gjennom denne investeringen fått en 5,8 % eierandel i selskapet. Det er første gang Ferd deltar som cornerstone investor i en børsnotering.

Fjord Line fosser frem

Rekordår for Fjord Line: 2016 var preget av sterk omsetningsvekst, som sammen med reduserte kostnader ga kraftig utslag på bunnlinjen. I år gjennomføres en rekke satsninger som skal sikre fortsatt fremgang for Norges nest største fergerederi.

Ferd tar en bit av dagligvarer på nett

For første gang tar Ferd et steg inn i dagligvarebransjen. Nylig investerte Ferd Capital 100 millioner svenske kroner i nettbutikken Mathem.

Ferd kjøper minoritetsandel i Fürst

Ferd kjøper 40 prosent av Fürst Medisinsk Laboratorium. Målet med det nye partnerskapet er å ta det anerkjente laboratoriets tjenester inn i nye forretningsområder.

Ferd satser på forbedret fiskehelse og bærekraft i global oppdrettsnæring

Ferd satser på forbedret fiskehelse og bærekraft i global oppdrettsnæring

Ferd har over de siste månedene, gjennom en emisjon og kjøp i markedet, kommet opp i en eierandel på nesten 17% i Benchmark Holdings Plc. Benchmark bidrar til forbedret fiskehelse og bærekraft i oppdrettsindustrien gjennom salg av spesialfôr, rogn og legemidler.

Strategi og risikostyring i skarpt lys

Fra tid til annen er det viktig for Ferd å ta et blikk på hvordan konsernet arbeider og prioriterer. Og i høst var tiden igjen inne for en grundig gjennomgang av overordnet strategi og prinsipper for risikostyring.

Aibel vant KIP-jobben

På vegne av operatøren Gassco har Statoil i dag tildelt Aibel en større oppgraderingsjobb på Kårstø. Kontraktsverdien er på vel 200 millioner kroner, inkludert opsjonene.

Aibel vant Dvalin

Aibel er i dag tildelt ombyggingsjobben for å kunne ta imot Dvalin-produksjonen (tidligere Zidane) på Heidrun-plattformen.

Satser på å bli størst i byggevarebransjen

Med oppkjøpet av Nordek, blir Ferd og Mestergruppen størst i byggevarebransjen. – Dette vil gi oss det beste utgangspunktet for fremtiden når det gjelder konkurransekraft, sier Mikkel Sandvik i Mestergruppen.

 

Aibel vant Greater Enfield-prosjektet

Aibel Pte Ltd i Singapore er tildelt E&P-kontrakten for modifikasjoner på Woodside Energy Ltds flytende produksjonsfartøyet Nguijma-Yin utenfor det vestlige Australia.

Renere mærer for bedre fiskeoppdrett

Broodstock Capital har gjort sin første investering: Multi Pump Innovation AS er verdens ledende produsent av vaskeroboter for havbrukets mærer.

Satser på shopping til sjøs

Fjord Line tar nå kontroll over tax free-salget på egne båter, og satser på å forbedre kjøpsopplevelsene om bord.

Swix Sport satser på sykkel

Hard Rocx, en favoritt blant mer ambisiøse norske syklister, er fra 1. januar en del av Swix. En perfekt match, med potensial for kraftig vekst og store gjensidige fordeler, mener begge parter.

Fjord Line flytter 34 000 vogntog fra vei til sjø

Regjeringen åpner for at Fjord Line kan utnytte ledig kapasitet på cruisefergene fra Vestlandet til Danmark for å frakte vogntog og passasjerer mellom Stavanger og Bergen. Dette har hittil ikke vært tillatt for skip i utenriksfart.

Mer enn 150 utsalg med Byggtorget på laget

Etter sammenslåingen med Byggtorget har Mestergruppen nå mer enn 150 byggevareutsalg i Norge. – Dette vil gi oss betydelig større innkjøpsmakt, sier administrerende direktør Mikkel Sandvik i Mestergruppen. 

First Cut for Aibel

I vinter startet Aibel byggingen av boreplattformen på Johan Sverdrup i Thailand og i Haugesund. Begge steder ble det første stålkuttet – First Cut – markert med høytidelige seremonier.

Ferd selger TeleComputing til IK Investment Partners

Ferd har i dag inngått en avtale med det London-baserte private equity-selskapet IK Investment Partners («IK») om salg av IT-tjenesteselskapet TeleComputing.

Elopak inn i global kampanje for grønn strøm

– Jeg må innrømme at jeg er stolt over at Elopak er første norske deltaker i RE100, et internasjonalt partnerskap av store bedrifter som leder an i overgangen til grønn elektrisitet, sier miljødirektør Kristian Hall i et intervju med Ferdmagasinet.

God match på Østlandet

– Mestergruppen har lenge ønsket å styrke representasjonen på Østlandet. Og i den tradisjonsrike byggevareforretningen Gausdal Landhandleri har vi funnet en ideell partner som er markedsledende i sin region, sier markeds- og kategoridirektør Tore Aasen.

Ferd gir Fjord Line medvind i seilene

Ferd utvider porteføljen og går inn i fergeselskapet Fjord Line. – Det å få inn en eier med slik kompetanse som Ferd representerer er særdeles verdifullt for oss, sier styreleder Peter Frølich i Fjord Line.

Aibel styrker sin V&M-posisjon

Statoil har i dag tildelt Aibel en ny V&M-kontrakt. Gjennom den nye avtalen fortsetter Aibel med ansvar for til sammen 12 offshore-installasjoner pluss fire landanlegg, og får i tillegg ansvar for Aasta Hansteen.

Swix kjøper Hard Rocx og starter en langsiktig og offensiv satsing på sykler.

Swix Sport AS har inngått avtale med eierne i Hard Rocx AS, om kjøp av 100 % av aksjene i selskapet.  Avtalen vil være effektiv fra 1 januar 2016. Hard Rocx ønsker med salget å sikre Hard Rocx en spennende fremtid hos Swix. Hard Rocx, Norges ledende ”Birkebeiner sykkel”, vil dermed inngå i Swix sin omfattende satsing på å gjøre merkevaren til et komplett helårsbrand. 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.