Aibel vant Dvalin

Aibel er i dag tildelt ombyggingsjobben for å kunne ta imot Dvalin-produksjonen (tidligere Zidane) på Heidrun-plattformen.

– Dette er et svært viktig oppdrag for oss og synliggjør vår sterke og forbedrede konkurranseevne i et fremdeles utfordrende marked, sier konsernsjef Jan Skogseth i Aibel.

Knytte opp mot Heidrun
Dvalin-produksjonen skal gå til Heidrun-plattformen i Norskehavet. Tildelingen i dag innebærer at Aibel skal bygge to nye moduler som skal installeres på Heidrun-plattformen. Disse er på henholdsvis 4.000 tonn (M40) og 400 tonn (H25). H25 skal installeres i 2018, mens M40 skal installeres i 2019. I tillegg til bygging av modulene skal Aibel rydde arealet på Heidrun og forestå integrasjonen på plattformen.

Prosjektet skal styres fra Aibels kontor i Oslo, der prosjekteringsarbeidet starter umiddelbart. Selve byggearbeidet vil bli utført på selskapets verft i Haugesund. På topp vil prosjektet kreve en bemanning på cirka 700 personer. Dette inkluderer prosjektering, bygging og arbeidet offshore.

Oppfølger
Aibel har tidligere stått for store ombygginger for eksempel på Troll-plattformen.

– Dvalin-jobben er i samme gate og vil vise vår styrke når det gjelder å kombinere selskapets kompetanse innen nybygg og modifikasjoner. Med vår erfaring på denne typen jobber, samt de gode tilbakemeldingene vi fikk etter Troll-jobben, ser vi nå fram til å ta fatt på Dvalin-oppdraget, sier Nils Arne Hatleskog, konserndirektør for Feltutvikling.

Aibel er et ledende serviceselskap innen olje- og gassindustrien og er etablert innen fornybar energi.

Selskapets rundt 4.300 medarbeidere i Norge og internasjonalt er engasjert på land og offshore. Med sine 8 lokasjoner i Norge er Aibel lokalisert nær sine kunder. I tillegg til virksomheten i Norge har Aibel virksomhet i Thailand, Singapore og Danmark.

For mer informasjon besøk: http://aibel.com/no

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.