Ferd investerer i raskt voksende netthandelsselskap

  • boozt_summer17_w
  • boozt_summer17_wm
  • boozt_summer17_m
  • boozt_summer17_k

Ferd tar et nytt steg inn i netthandel. Boozt AB har i dag gjennomført en børsnotering ("IPO") av sine aksjer på Nasdaq Stockholm. Ferd deltok i IPOen som cornerstone investor, noe som innbar at Ferd i forkant av børsnoteringsprosessen garanterte for en tegning på SEK 200 millioner. Ferd har gjennom denne investeringen fått en 5,8 % eierandel i selskapet. Det er første gang Ferd deltar som cornerstone investor i en børsnotering.

Boozt er et ledende og raskt voksende nordisk selskap som selger moteklær online. Selskapet tilbyr sine kunder et bredt utvalg av kjente varemerker i mid- til premium segmentet gjennom sin online baserte multi-brand butikk, Boozt.com. Kjente varemerker inkluderer blant annet Ralph Lauren, Gant, Eton, Ganni med flere.

Boozt har en sterk markedsposisjon online. Selskapets nettbutikk har opp mot 5 millioner besøk hver måned og har over 820 000 aktive kunder. Boozt.com henvender seg til den nordiske kunden, primært motebevisste kvinner og menn i alderen 25 - 54 år. Kundene verdsetter en bekvem handleopplevelse kombinert med et høyt servicenivå, deriblant en konsekvent brukeropplevelse på tvers av digitale plattformer, korte leveransetider og enkel retur.

Selskapet har sitt hovedkontor i Malmø og hadde ved inngangen av året 193 ansatte fra mer enn 25 land.  Selskapets egenutviklede IT plattform gjør at de til enhver tid kan styre kundeopplevelsen på en optimal måte. Håndtering og distribusjon utføres gjennom det automatiserte AutoStore lageret i Ängelholm ved hjelp av 130 plukkroboter, noe som muliggjør leveranse neste dag til store deler av Norden.

Boozt har hatt en sterk historisk vekst på ~70% årlig de siste to årene (2014-16) og nådde lønnsomhet i 2016.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.