Flyttesjau i ny, grønn og urban bydel

2210.jpg
Knut M. Tolo - Ferd Eiendoms prosjektsjef 2209.jpg
De første beboerne i Tiedemannsbyen er vel på plass i Hagekvartalet. Der er nå 95 prosent av leilighetene solgt, derfor blir neste utbyggingsområde, Petersborgkvartalet, lagt ut for salg allerede i september.

– Hagekvartalet bærer navnet med rette. Inne i kvartalet er det sjenerøse grøntarealer med plener, hekker og kirsebærtrær mellom rekkehusene, og blokkene er plassert slik i forhold til den åpne kvartalsstrukturen at det slipper inn rikelig med sol, forteller Ferd Eiendoms prosjektsjef Knut M. Tolo.

Det første av de tre byggetrinnene i kvartalet sto ferdig på forsommeren, med opparbeidede grøntarealer klar til bruk – men foreløpig med et solid byggegjerde mot den delen av tomten der trinn to og tre er under arbeid.

– Disse byggetrinnene blir klar for innflytting etappevis gjennom høsten og frem til neste sommer. I mellomtiden må de som allerede er flyttet inn regne med å bo på en byggeplass, men dette har vi informert om på forhånd. Og til gjengjeld har de som flytter inn først kunnet velge leilighet først – og kjøpe til en bra pris, sier Tolo.

Nå er de aller fleste av totalt 199 boligenheter i Hagekvartalet solgt, og arbeidet med å forberede salgsstarten for Petersborgkvartalet i september er i full gang.

– Her skal vi bygge leiligheter i alle størrelser fra to til fem rom, mange av dem med høy og luftig plassering og god utsikt over Ensjø-området og byen, forteller Tolo. Som ellers er stolt over å stå i spissen for det hittil eneste nye boligprosjektet som har fått dispensasjon fra kravet om å knytte seg til byens miljøvennlige fjernvarmenett – rett og slett fordi Ferd Energis tilnærmet CO2-nøytrale pelletsfyrte varmesentral er enda mer miljøvennlig.

– Vi har også lagt stor vekst på å gjøre boligene energieffektive. Det er et overordnet mål at Tiedemannsbyen skal kombinere grønne og urbane verdier, og at bydelen skal være et godt sted å leve for moderne kvalitets- og miljøbevisste Oslo-boere, sier Knut M. Tolo.

Les hele saken i Ferdmagasinet 2-2012.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.