Nyheter

God start på 2018 for Ferd Invest

God start på 2018 for Ferd Invest

Pen vekst for Ferd Invests nordiske aksjeportefølje hittil i 2018 – etter et fjorår som ikke gikk helt på skinner.

Aksjer i populismens tid

Politisk stormfulle tider med brexit og Donald Trump gir seg utslag på verdens børser. Men ikke slik de fleste analytikere hadde trodd.

Tøffere tider i aksjemarkedet

Ferd Invest kan se tilbake på et 2015 som ga en avkastning på 27 prosent. Og fremover mot et år der faresignalene står i kø, men hvor jakten på gode enkeltinvesteringer fortsetter med uforminsket styrke.

Korreksjon. Eller på vei mot krakk?

Store svingninger, bekymrede aktører, usikkerhet og kriser preger aksjemarkedet. Så hvordan ser Ferd Invest på fremtidsutsiktene?

Ny Ferd Invest-sjef trigges av konkurranse

– Jeg trigges av konkurranse og liker å ha mye å gjøre, både på jobb og privat, sier Lars Christian Tvedt – trebarnsfar og ny direktør for Ferd Invest, i et intervju med Ferdmagasinet.

Nachspiel i oksenes marked

Tid for å forberede seg på tilbakeslag: Lars Christian Tvedt, konstituert direktør for Ferd Invest, sammenligner i et intervju med Ferdmagasinet den fortsatte oppgangstrenden på børsene med et slags nachspiel etter et ”bull market”. Men børsene kan fortsatt stige, og det gjelder å få med seg denne oppgangen også. Og å samtidig ha strategien klar når man begynner å ane uråd.

Russiske realiteter

Rubel i fritt fall i takt med synkende oljepris, sanksjoner og motsanksjoner i kjølvannet av Ukraina-krisen: Ferd Invest har bare aksjer i norske, danske, svenske og finske selskaper. Men det betyr ikke at forretningsområdet er immunt mot de russiske problemene, forteller Alexander Miller i et intervju med Ferdmagasinet.

Ferd Invest satser på sikrere biler

En hovedtrend de siste årene er at bilkjøperne vil ha sikrere biler. Ferd Invest har tjent gode penger på svenskbaserte Autoliv og finske Nokian – to selskaper med produkter som øker trygghetsfraktoren, og som begge er ledende på sine områder.

Slo markedet – med færre norske aksjer i porteføljen

Med en verdivekst for porteføljen på 41,2 prosent slo Ferd Invest markedet også i 2013, og nådde dermed nok en gang sitt definerte mål. Men året var også preget av tilpassinger i porteføljen med tanke på å møte endrede markedsutsikter.

Når markedet tar feil…

Lars Christian Tvedt, porteføljeforvalter i Ferd Invest, er lite imponert over det gamle børsordtaket ”markedet tar aldri feil.” – Noen av de virkelig gode investeringene våre har vi gjort på tvers av markedets vurdering, sier han.

Resultater pr 3. kvartal Ferd Invest

Resultatene så langt i 2013 har vært gode for Ferd Invest. Også akkumulert for de siste fem årene har teamet lyktes godt med å skape både solid meravkastning og solid absolutt avkastning.

Mulighetenes tid på børsen

Om 20 år kan kanskje en langsiktig aksjeinvestor med is i magen se tilbake på midten av ti-tallet som et ideelt tidspunkt for nye investeringer...

I pluss på aksjer

Ferd Invest har kommer ut pent i pluss med sine nordiske aksjeinvesteringer, de fem siste årene sett under ett. Få andre aktører i markedet kan si det samme.

Muligheter i krisetid

Dårlige tider i aksjemarkedet – men Ferd Invest har gjort det bedre enn samtlige svenske og praktisk talt alle norske aksjefond. Og nå åpner det seg store muligheter for gode kjøp i krisens kjølvann.

Ferd Invest satser nordisk

Fra norsk og svensk til nordisk: Ferd Invest har utvidet investeringsuniverset med danske og finske børsaksjer – og samtidig slått sammen sine aksjeporteføljer til én.

Ny strategi krever mer kompetanse

Ferd Invest styrker bemanningen – og jakter på investeringsobjekter som fortsatt har stort potensial, også etter den kraftige oppgangen i det norske aksjemarkedet.

700 millioner bedre enn børs

I de tre årene fra 2007 til 2009 har Ferd Invest skapt en meravkastning på rundt 700 millioner kroner, sammenlignet med referanseindeksene forretningsområdet måles mot.

Kunsten å plukke aksjer

Den verste turbulensen i aksjemarkedet er trolig overstått. Nå er tiden igjen inne til å lete etter de mest veldrevne selskapene, sier Lars Christian Tvedt i Ferd Invest.

Nedgang på børsen, nye muligheter for Ferd Invest

Et tøffere og mer ustabilt aksjemarked er ikke nødvendigvis en ulempe for Ferd Invest. Det er i slike tider investorer med kompetanse og evne til langsiktighet får vist hva de er gode for.

Satser i Sverige

Tidligere har Ferd Invests investeringer i Sverige vært av beskjedent omfang – med ett unntak i form av andeler i aksjefond. Fra i fjor høst er det imidlertid satset sterkt på Stockholmsbörsen.

Større frihet, skarpere fokus

Ferd Invest har fått justert sitt forvaltningsoppdrag. I tillegg til forsterket satsing i Sverige har foretningsområdet nå enda større frihet i valg av investeringsobjekter – og skal, ikke minst, foreta færre, men større investeringer.

Ny medarbeider i Ferd Invest

Det var stor pågang da Ferd Invest utlyste stillingen som analytiker. Lars Christian Tvedt kom gjennom nåløyet.

Ferd Invest styrker staben

Ny porteføljeforvalter: 2. oktober ble Alexander Miller (39) en del av det nå tre mann sterke teamet som styrer Ferds investeringer i aksjemarkedet.

Ny leder, tydeligere kurs

Ferd Invest har fått ny leder, rekruttert internt: Alexander Miller har nylig overtatt ansvaret for Ferds finansielle investeringer i aksjemarkedet. Han har planer om enkelte endringer i investeringsstrategi og i måten forretningsområdet arbeider.

Ferd Invest søker Porteføljeforvalter

Ferd Invest har som mål å være en av de ledende finansielle investorene på Oslo Børs. Ferd har solide finansielle ressurser kombinert med ambisjoner og vilje til vekst. Vi ønsker derfor å styrke vårt investeringsmiljø med en dyktig, analytisk og engasjert medarbeider.

Ferd Invest: 2005 - Mer fokus mot indeks

Gjennom de siste årene har Ferd Invest, i likhet med de andre forretningsområdene, blitt målt mot et fast avkastningskrav. Med bakgrunn i den volatile utviklingen som har preget Oslo Børs gjennom den samme perioden har konsernet funnet det mer hensiktsmessig å måle forvaltningen relativt mot en indeks fremover. Dette er i tråd med hvordan de fleste sammenlignbare forvaltningsmiljøene i Norge opererer, kommenterer analytiker Trond Solberg i Ferd Invest.

Nu går alt så meget bedre...

I Ferd Invest er tunge dager og røde tall byttet ut med brede smil og kursoppgang.

Godt i gang med SMB-porteføljen

Ferd Invest er svært fornøyd med valget om å opprette SMB-porteføljen.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.