Aball1 ut i verden

Aball1 Årvoll
aball 1 Glenn og Tor
Aball1 er et pedagogisk læringsverktøy som fremmer fysisk bevegelse, samarbeid, tallforståelse og leseferdighet. Og som ungene synes er morsomt! Glenn Andersen og Tor Sandnes står bak oppfinnelsen.

Gladiator, en av Ferds sosiale entreprenører, har gjort det bra på hjemmebane. Selskapets geniale kindereggoppfinnelsen Aball1 er nå i bruk hos 70 prosent av skolene i Groruddalen. Nå står England for tur, og i det fjerne frister Brasil – mens Gladiator jakter på flere investorer.

 

Gladiator har allerede etablert selskap i England, og har ansatt en medarbeider med tette forbindelser med klubbene i Premier League. Britene har nemlig lange tradisjoner for at fotballklubber bidrar i nærmiljøet, enten det er i kampen mot overvekt eller for å fremme regne- og skriveferdigheter.

 

Bevegelse, samarbeid, læring

– Potensialet er stort. Bare i Øst-London er det like mange skoler som i hele Norge, sier Glenn Andersen og Tor Sandnes. De to kameratene fra Årvoll er oppfinnerne av Aball1 – som er minst tre ting på én gang: Et sett baller som kan trilles, kastes og dribles. Som har bokstaver, slik at de kan brukes til fremme skrive- og leselyst. Og dessuten tall, som utfordrer mattespirer og tallknusere gjennom spennende oppgaver og spill.

 

– This is borderline genius! Slik reagerte John Shields i Manchester Uniteds In the Community etter å ha fått en demonstrasjon av det kreative ballspillet, forteller Tor Sandnes. Og legger til at stadig flere oppdager at Aball1 er et genialt verktøy for å fremme bevegelse og samarbeid, samtidig som barn og unge lærer å bruke tall og bokstaver.

 

Flere investorer

De siste årene har Gladiator mottatt støtte fra blant andre Ferd og Ferd Sosiale Entreprenører. Nå er selskapet på jakt etter nye investorer som vil være med på å ta skrittet ut i den store verden. Det kan gi solid avkastning på sikt, mener de to entusiastiske gründerne.

 

– Og kanskje toppes det hele med sambafest i Brasil? Vi kjenner noen som har gode kontakter der. Og med 200 millioner innbyggere utgjør landet et enormt marked!

 

Les hele artikkelen i Ferdmagasinet 2–2013

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.