Drømmer om å sette spor – som pappa

Katharina G. Andresen
Katharina G. Andresen 3

Katharina G. Andresen er som 18-åringer flest – opptatt av venner, skolerevy og russefeiringen til våren. I disse dager debuterer hun på skattelistene med en plassering høyere opp enn de fleste andre på hennes alder. Men det er foreløpig bare på papiret, sier hun i et intervju med Ferdmagasinet.

For første gang står to jenter først i arverekkefølgen til verdiene som familien Andresen har bygget opp gjennom generasjoner. Johan H. Andresens eldste datter, Katharina, ble 18 år i mai. Lillesøster Alexandra er et drøyt år yngre. 

 – Jeg opplever at jeg har et ansvar. Jeg har en oppgave, og jeg må bidra. Foreløpig er jeg bare 18 år, så jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil gjøre ennå. Det som er positivt er at pappa er den han er. Jeg er sikker på at han vil hjelpe meg med å finne ut av hva jeg vil drive med i fremtiden, svarer Katharina Andresen på spørsmål om det kjennes som en byrde å vite at hun skal følge i sin fars fotspor.

Rik – på papiret

Selv om hun fra i år ligger høyt oppe på skattelistene, så understreker hun at rikdommen for henne bare eksisterer på papiret. Det er ikke penger hun har tilgjengelig eller som hun kan bruke som hun vil.

 – Og det har aldri vært slik at vi har fått alt vi peker på, hverken jeg, søsteren min eller halvbroren vår, Wilhelm, sier Katharina, som kan fortelle om et strikt regime når det gjelder lommepenger.

 Det hender likevel at hun opplever misunnelse, og at folk spør hvor mye penger hun har.

 – Da tenker jeg at det alltid vil være noen som ikke forstår hva formue er. Det er jo ikke slik at pengene står på bankkontoen min, sier Katharina.

Sommerjobb hos Anton Sport

I ferien hadde hun sommerjobb hos Anton Sport i Karenslyst allé. Det ga henne en smak på arbeidslivet, og hun fikk sjansen til å praktisere noen av de praktiske tipsene som hun hadde fått av faren i mange gode samtaler rundt kjøkkenbordet. 

På fritiden liker Katharina å trene og være med venner. Tidligere spilte hun aktivt fotball og drev med sprangridning. Hun oppnådde flere gode resultater på hesteryggen, inkludert en seier fra Grand Prix i Italia med ponni, og en andreplass i NM. 

– Men jeg var ikke villig til å gi opp mitt sosiale liv, så derfor valgte jeg å slutte. I motsetning til lillesøsteren min, sier Katharina.

Fremtid i Ferd

Nå er det først og fremst skolen som gjelder. Katharina går i tredje klasse på Fagerborg videregående skole på allmennfaglig studieretning, og som avgangselev kjenner hun press på å prestere bra.

 – Jeg vet at karakterene teller mer enn tidligere, og når jeg virkelig setter meg ned og jobber med stoffet, så ser jeg jo at det gir gode resultater, sier hun.

 Siden venter studier, kanskje i utlandet. Men først vil Katharina ta et arbeidsår:

 – Jeg vil bruke tiden på å finne ut mer om hva jeg vil gjøre i fremtiden, og håper jeg får arbeide med ulike prosjekter i Ferd, spesielt innenfor sosialt entreprenørskap, sier hun.

 

Les hele artikkelen i Ferdmagasinet 3–2013

Bestill abonnement på nett eller papir

katharina g andresen

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.