Sindre (18) fra Måløy blir toppsjef ­ for en dag

Sindre Kolseth er valgt ut til å representere Sogn og Fjordane på Leder for en dag. Onsdag inntar han ledelsen i investeringsselskapet Ferd. 

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Som daglig leder i ungdomsbedriften Westtip Supplies UB, som også har vunnet Ferdprisen for største verdiskapingspotensial på NM for Ungdomsbedrifter. Har Sindre utmerket seg som en av de aller beste. Han er derfor valgt ut som en av 30 elever til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får han en skoledag helt utenom det vanlige når han skal ”skygge” konsernsjef John Giverholt gjennom arbeidsdagen. 

– Eg er veldig stolt over at eg har blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Det er stort for meg å få vere med på noko slikt. Er trur at det kjem til å bli både kjekt, spennande og ikkje minst lærerikt i å få eit innblikk i korleis John Giverholt jobbar og tenker i sin arbeidskvardag, sier den unge gründeren. Westtip Supplies UB har en serie med produkter, og det mest kjente er silekassen for dødfisk i oppdrettsnæringen.

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. H.K.H. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les: Toppleder for en dag.

Nye helter
Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet, støtte og oppmuntring. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Holger Aasen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Sogn og Fjordane. 

Heier på ungdom
Og det er ingen liten virksomhet Sindre skal komme inn i. Ferd er et familieeid norsk investeringsselskap som forvalter en egenkapital på nær 25 milliarder kroner.

– Vi i Ferd heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette ønsker jeg og Ferd å gi vårt bidrag til, sier konsernsjef John Giverholt. 

Kontakt:
Sindre Kolseth, mobil 971 88 912
Holger Aasen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Sogn og Fjordane, mobil 958 17 898
 

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.