Ferd deler ut prestisjetung pris på NM for Ungdomsbedrifter

\N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025matu\Documents\My Pictures\Akershus_Never empty UB.jpeg
Never Empty UB fra Ski er en av kandidatene til å vinne Ferdprisen. Foto: UE Akershus.

I neste uke møtes de mest sukessrike ungdomsbedriftene fra hele landet til dyst. Ferd juryerer og deler ut Ferdprisen for størst verdiskapingspotensial.

NM for Ungdomsbedrifter arrangeres på Lillestrøm 29. – 30. april. 158 ungdomsbedrifter fra hele landet konkurrerer om 16 ulike priser. Nær 100 dommere fra arbeids- og næringsliv deltar i juryeringen.

Se Ungt Entreprenørskaps offisielle NM-side for program og mer informasjon.

Entreprenørskap må læres
11 277 elever i videregående skoler har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. Ideene er elevenes egne og bedriftene registreres i Enhetsregisteret som egne juridiske enheter.

– Vi har lett for å tenke at entreprenører «bare er sånn». Det stemmer ikke! Entreprenørskap er ikke medfødt. Det kan og må læres. Gjennom ungdomsbedriftene får elevene erfare at de kan oppnå resultater de i utgangspunktet ikke trodde de kunne. De tilegner seg kompetanse, de opplever mestringsglede, og erfaringen åpner mange nye muligheter for dem, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Mer samarbeid mellom utdanning og næringsliv
Entreprenørskapssatsingen i Norge er et samarbeid mellom mange aktører. I tillegg til Ferd, er fire departementer, NHO, LO, Nordea, ManpowerGroup og Visma blant bidragsyterne til Ungt Entreprenørskap.

– Entreprenørskap i utdanning er et samspill mellom mange aktører. Lærere, skoleledelsen, leverandører, produsenter og mentor har lagt til rette og hjulpet elevene på veien. Kompetansen de har fått, kunne de ikke lest seg til i en bok. Vi trenger mer samhandling mellom utdanning og omverdenen, sier John Giverholt, konsernsjef i Ferd.

Ferdprisen deles ut av Jan Ivar Rønning, CFO i Ferd Sosiale Entreprenører. Med seg i juryen har han Samson Sørtveit i Ferd Invest, Eva W. Helcl i Ferd, Tone Furan i Elopak og Bent Myrdahl i Q-meieriene. Kjartan Eide fra Trivselslederne og Ove Nikolaisen fra Pøbelprosjektet deltar i juryen for Beste sosiale entreprenør.

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2015 representerer Norge på EM i Berlin i sommer.

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.