FSE på Skoll World Forum

Direktør i Ferd Sosiale Entreprenører, Katinka Greve Leiner, var nylig på Skoll World Forum som jobber for og med verdens ledende sosiale entreprenører. Les hennes reiseskildring.

Les Katinkas fullstendige reiseskildring på tinkatanken.no

Som tidligere år drar jeg fra Oxford med en følelse av å ha blitt ladet opp, å ha blitt tilført kraft og energi. Og det bare ved å få være sammen med disse menneskene. Mange hundre mennesker fra alle kanter av verden, hvor hver og en av dem er med på å forandre sine omgivelser. Noen bittelitt og andre fundamentalt, noen med ideer som trolig vil endre hverdagen for oss alle.

- Verden har blitt drevet fremover av Science Fiction, sa Yunus i sin takketale. - Hvis det ikke hadde vært for våre evner til å forestille oss det umuligste så hadde dagens teknologi ikke eksistert. Der teknologien drives raskt fremover står andre deler av våre samfunn nesten stille. - Vi trenger mer social fiction, påpekte den tidligere Fredsprisvinneren og nå æresmedlem av Skoll Foundation.

For Jeff Skoll, grunnlegger av Skoll Foundation, handler filantropi om å gjøre en positiv forskjell i verden ved å vie ressurser og tid til saker ha tror på. "Mye bra kommer fra litt godt"; den positive sosiale avkastningen vil overgå mengden av tid og penger investert.

Stiftelsen Skoll tror på at sosiale entreprenører er spesielt gode på sosial endring. Dette jobber de med i sitt arbeid med Skoll Award og Skoll World Forum hvor de anerkjenner, løfter frem og støtte verdens ledende sosiale entreprenører. Stiftelsens tilnærming - å investere i, koble til og feire sosiale entreprenører - gjenspeiler den troen på at gode sosiale løsninger ikke handler om penger, men om å bringe sammen viktige partnere som sammen kan skape endring og fortelle sine historier til andre.

Skoll World Forum har brukt 10 år på å bli den fremste globale hendelsen for sosialt entreprenørskap. De første årene ble det fokusert på å definere og bygge feltet. Senere har Forumet i økende grad blitt et utstillingsvindu for å markere den storskala virkningen sosiale entreprenører har på de store utfordringene verden står overfor. På Skoll World Forum får vi se eksempler på løsning på klimaendringer, vannmangel, folkehelse, sosial rettferdighet, fattigdom og mer. Dette krever en sterk koalisjon av partnere, ledende sosiale entreprenører, sentrale myndigheter, sosiale finans fagfolk, akademikere, filantroper og andre viktige støttespillere som kan bistå dem i å skalere.

Skoll World Forum skaper unike muligheter til å finne likesinnede partnere og konkrete verktøy til å drive påvirkning fremover. Det handler om å hjelpe frem de sosiale entreprenørerene med de beste ideene og få de mest effektive organisasjoner akselerere sin innvirkning.

Høydepunkter fra Skoll World Forum 2013

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.