Johan H. Andresen deltar på Leder for en dag

2240.jpg
Thomas Kolstad Johannesen skal følge Johan H. Andresen gjennom en hel dag
I dag skal Ferds eier og konsernsjef ha med seg Thomas (19) på jobb. Duoen deltar på Leder for en dag i regi av Ungt Entreprenørskap.

Thomas Kolstad Johannesen fra Oslo har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Blant de over 11 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har han vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er han en av de 30 elevene som har blitt utvalgt til å være med på arrangementet Leder for en dag. Thomas får en skoledag helt utenom det vanlige når han skal ”skygge” eier og konsernsjef Johan H. Andresen gjennom arbeidsdagen.

– De holdningene og egenskapene elevene utvikler når de jobber med Ungt Entreprenørskaps bedriftsprogrammer er høyt etterspurt i arbeidslivet. Arbeidsgivere jakter på talenter som kan omsette kunnskap til verdier og bidra til utvikling for virksomheten. Det bør bli bedre samsvar mellom hva elevene lærer og måles på i skolen, og det de faktisk blir målt på den dagen de skal søke jobb, sier Andresen.
 
Og Andresen er i godt selskap når han bidrar på Leder for en dag. Manpower, ABB, Microsoft Norge, Høyre, Veidekke og NAV er bare noen av virksomhetene som stiller med sin toppleder.

Ungt Entreprenørskap: Toppleder for en dag

Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen - fra grunnskole til masternivå. Ungdomsbedrift er et pedagogisk program der elever i videregående skole starter, driver og avvikler egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. 

– Disse ungdommene har fått kunnskap om hvordan de starter og driver en bedrift, men mye viktigere er de personlige egenskapene de har fått mulighet til å jobbe med og utvikle: Evne og vilje til å ta initiativ, nytenkning og kreativitet, risikovilje, selvtillit, samarbeidsevne og sosiale ferdigheter. Det de har tilegnet seg vil komme dem selv, fremtidige arbeidsgivere og samfunnet til gode, sier Kristin Willoch Haugen, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap. 

Det er et samlet Storting som står bak satsingen på entreprenørskap i utdanning, og regjeringen har lansert en egen handlingsplan der økt utbredelse av Ungdoms- og Studentbedrift er et hovedsatsingsområde. 10 800 elever i videregående skole, eller om lag 17 prosent av et årskull, drev Ungdomsbedrift forrige skoleår.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.