Lyk-Z kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2012

2191.jpg
I dag ble Lyk-Z og døtre AS kåret til Årets Sosiale Entreprenør. De mottar en halv million kroner til videreutvikling av sin virksomhet. Pengene skal gå til ferdigstillelse av en nettbasert utgave av metoden.

Lyk-Z og døtre jobber med ungdom som av ulike årsaker ikke går på skole eller har jobb. Ved å delta på ulike workshops der målet er å skape trygghet hos ungdommene ved å bli kjent med sine kvaliteter og evner, blir de i stand til å ta gode valg for seg selv.

Juryens begrunnelse
Ved å kombinere og bygge på en rekke allerede anerkjente metoder har kandidaten bygget sin egen teknikk for å skape positiv endring hos ungdom uten skoleplass eller jobb.

Denne godt etablerte sosiale entreprenøren tar tak i en økende samfunnsutfordring. Denne entreprenøren hjelper ungdom å bli kjent med sine egne ressurser slik at de kan ta gode valg for seg selv. Metoden er også beskrevet som et godt bidrag der det er behov for interkulturell forståelse.

Ingeborg Omdal Lykseth holder på å utvikle en nettbasert versjon av den godt utprøvde metoden. Denne skal bidra til ytterligere skalering i Norge og internasjonalt.

Gode resultater må dokumenteres
Tema for Ferds tredje VelFERDskonferanse var kvalitet, måling og synliggjøring av resultater. Ferd mener at måling og klar formidling av sosiale resultater er avgjørende for å vise at sosialt entreprenørskap kan løse viktige oppgaver i samfunnet.

Som en del av programmet fremførter Ebou Taball, en ungdom som har gjennomført programmet til Lyk-Z sin egenkomponerte rap – ”Livet” som forteller om hans opplevelser.

Pressemeldingen finner du nedenfor.

Last ned: 511.pdf

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.