Pris til unge sosiale entreprenører

1989.jpg
Vinnerne av sosialt entreprenørskapsprisen Småstjerner UB sammen med Katinka Greve Leiner 1992.jpg
Fra Ferd: Jonas Borge satt i juryen for beste ungdomsbedrift, Anne Bertelsen for beste logo, og Katinka Greve Leiner og Martine Turmo kåret beste sosialt entreprenørskapsbedrift
– Topp stemning, rekordoppslutning og høyt nivå på deltakerne. Slik oppsummerer Martine Turmo, prosjektansvarlig i Ferd Sosiale Entreprenører, årets entreprenørskapsmesse for ungdomsbedrifter fra Oslo.

Messen gikk av stabelen 4. mars i Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm, med Ungt Entreprenørskaps Oslo-avdeling som arrangør. 700 forventningsfulle elever fra 13 skoler og 105 ungdomsbedrifter konkurrerte om priser i en rekke kategorier, blant dem sosialt entreprenørskap.

Småstjerner til topps
Martine Turmo deltok i juryen for sosialt entreprenørskap, det samme gjorde direktør for Ferd Sosiale Entreprenører, Katinka Greve Leiner. Leiner sto også for overrekkelsen av prisen, som gikk til Småstjerner UB fra Elvebakken videregående skole. Bedriften planlegger arrangementer i lokalmiljøet for barn som går i fjerde til sjette klasse, og juryen fremhever i sin begrunnelse at prisen går til en ungdomsbedrift som har tatt tak i et sosialt problem i nærområdet, og som har brukt sine kontakter og laget en ny og gratis aktivitetsarena for barn øst i Oslo.

– De bruker kjente idretts- og danseforbilder som aktiviserer barna og inspirerer til bevegelse, samarbeid og kontakt på tvers, og skaper sosiale resultater og samtidig et overskudd gjennom salg på arrangementene. Med ytterligere samarbeidspartnere ser vi et stort potensial for å utvide konseptet, heter det videre i begrunnelsen.

Flere fra Ferd
Det var forøvrig flere Ferd-medarbeidere som bidro under messen. Anne Bertelsen var med på å kåre året beste logo, mens Jonas Borge fra Ferd Capital satt i juryen for beste ungdomsbedrift.

Nå er de neste store begivenhetene for unge entreprenører NM for ungdomsbedrifter 5. og 6. mai, og ikke minst, europamesterskapet i regi av Junior Achievement – Young Entreprise (JA-YE). I år er dette lagt til Oslo i begynnelsen av august, med Ungt Entreprenørskap som vertskap og Ferd og Nordea som hovedsponsorer. Her skal den nye internasjonale prisen Ferd Award for Social Entrepreneurship utdeles for første gang.

– Til nå har rundt 40 gründere fra hele verden meldt seg på i konkurransen om prisen, som går til en bedrift som har oppnådd resultater gjennom å bruke innovative forretningsmodeller som middel til å løse sosiale problemer, sier Martine Turmo. Hun understreker at det er en forutsetning at gründerne har deltatt i et program fra Ungt Entreprenørskap eller en av de internasjonale søsterorganisasjonene. 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.