Rekordmange søkere til Årets Sosiale Entreprenør

Aldri før har så mange kjempet om å bli kåret til Årets Sosiale Entreprenør. – Det er gledelig å se at nye løsninger nå rettes mot mange typer sosiale utfordringer, sier juryleder Johan H. Andresen.

Tekst: Irina Lee

Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris som tildeles en sosial entreprenør som har utviklet et eksepsjonelt stort potensial for å løse sosiale utfordringer i Norge. I utvelgelsen legger juryen vekt på innovasjon, «dobbel bunnlinje» og vekstpotensial.

– Vinneren tilbyr en ny og innovativ løsning, som må kunne skape reelle og fortrinnsvis målbare effekter. Løsningen bør ha potensial i seg til å bli designet slik at den kan spres til mange på en effektiv måte og for å kunne skape økonomiske verdier for bærekraftig vekst, sier Ferd-eier og juryleder Johan H. Andresen.

Hele landet
Hele 88 søkere hadde meldt seg på konkurransen innen fristen utløp 1. september 2016.

– Det er flere oppmuntrende trekk. For det første er antall deltakere rekordhøyt. For det andre er hele Norge med – organisasjoner fra alle fylker unntatt ett har meldt seg på, sier Andresen.

Juryen som kårer Årets Sosiale Entreprenør er ny hvert år. I år har Johan H. Andresen fått med seg disse i juryarbeidet: Sissel Karlsen, gavesjef i Sparebankstiftelsen DNB, administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar og Victoria Eiendom, administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke og Truls Nordby Johansen, gründer i Gammel Nok, som ble kåret til Årets Sosiale Entreprenør i fjor.

De fem nominerte til årets pris kunngjøres 10. oktober 2016, mens vinneren utropes under SosEnt-konferansen i Oslo 26. oktober 2016. Årets Sosiale Entreprenør vinner 500.000 kroner, mens de øvrige nominerte får en pengepremie på 50.000 kroner.

For mer informasjon, sjekk sosentkonferansen.no

Tidligere vinnere:
2015: Gammel Nok
2014: Monsterbedriften
2013: Epleslang        
2012: Lyk-z & døtre
2011: Noen AS
2010: Forandringsfabrikken

Last ned Ferdmagasinet her.

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.