Sommerskolesuksess

Sommerskolesuksess

Forskerfabrikken har nettopp gjennomført 150 sommerskoler for 4000 barn. I år var alle fylker dekket. 164 instruktører sørget for at barna synes dette var både lærerikt og morsomt. "Angrer ikke et gram", var en av mange fine tilbakemeldinger fra barna som var med.

Vi må innrømme at vi var spente, sier fabrikksjef Hanne Finstad. I fjor klarte vi å gjennomføre 100 sommerskoler. Det synes vi var mange. Vi var derfor spente på om det var mulig å skalere opp antallet og likevel beholde kvaliteten. Det er superviktig at kvaliteten er høy på våre kurs. Det er vår beste markedsføring for fremtiden.

Undersøker trivsel
Hanne er opptatt av dokumentasjon, som forskere flest. Derfor sørger hun alltid for gjennomføring av en spørreundersøkelse etter kursene.

I år besvarte 1133 av deltakerne vår undersøkelse.  Av disse er 85% meget fornøyd, 14,21% fornøyd og under 1% lite fornøyd. I fjor var tallet meget fornøyd lavere- 80,3 og 18,4 og 1,2%.
Vi spurte blant annet : I hvilken grad opplever du at deltageren du har sendt på Forskerfabrikkens sommerskole er fornøyd med kurset? 71,8% forteller at de har lært mye, 27,9% har lært noe og 0.26% har ikke lært noe (3 stk) Vi har også en fantastisk tilbakemelding på at 90% av foreldrene sier at de vil melde på sommerskolen på nytt ved nytt tema.

E-læring effektiviserer opplæring
En viktig del av skaleringen som ble gjort i år startet allerede i fjor. Da ble opplæringen av instruktørene filmet. Disse filmene ble lagt inn i et eget e-læringssystem som ble benyttet i opplæringen av de 170 instruktørene som jobbet på sommerskolene  i år. Vi må hele tiden tenke på at alle skal få lik informasjon, og like god kvalitet i opplæringen. E-læringssystemet sørger for nettopp dette. I tillegg er det kostnadseffektivt, sier Hanne. Som sosial entreprenør vet hun at det er marginene som teller for at det økonomiske resultatet skal bli bra. Hun forteller at instruktørene i år ble rekruttert fra unge studerende realister og lærerstudenter.

Nå er det matte som gjelder
På spørsmål om hun nå skal ta ut ferie, smiler hun bare. Nei, nå er vi i gang med å lansere et nytt program, et årsprogram for 5, 6 og 7 trinnet: Mattetrening med eksperimenter. Det startet opp som en pilot i 2013, og lanseres nå som et tilbud som fritidsaktivitet. Det er lagt opp til ukentlige kurskvelder 12 ganger høsten 2014 og 16 ganger våren 2015.

Har du barn på trinn 5,6, eller 7 trinn som trenger litt ekstra påfyll med mattetrening? Les mer om årsprogrammet her.

Sitater fra foreldre – sommerskolen 2014:
- Min datter er veldig fornøyd. Hun skal nå bli forsker og vi har kjøpt bursdagspakken fra butikken til Forskerfabrikken til hennes 11 års dag i september.

- Begge to elsket det! :-) Fått beskjed om at de MÅ være med neste år også!

- SVÆRT fornøyd! Han kom begeistret hjem hver dag. Lærerne var faglig dyktige og veldig pedagogiske, helt strålende! Som foreldre var vi veldig spente på opplegget, ettersom det koster ganske mye, men det var absolutt valuta for pengene!

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.