Suksess med Seemas talentprogram

Ferdmagasniet 03-2014 Kapret toppjobb i Brussel Monika Saggar

Etter to år i Seemas talentprogram gikk norsk-indiske Monika Saggar til topps i konkurransen om en ettertraktet trainee-stilling ved EFTA-sekretariatet i Brussel.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å arbeide i utlandet, men jeg har tenkt at min faglige bakgrunn som lærer ikke ga meg så mange muligheter, forteller Monika Saggar til Ferdmagasinet.

Trainee i Brussel
27-åringen er født i Norge av indiske foreldre, og har tidligere jobbet med flyktninger i Drammen kommune. 1. september begynte hun imidlertid som trainee ved EFTAs Financial Mechanical Office i Brussel. Der deltar hun i arbeidet med ikke-statlige organisasjoner (NGOs), noe hun i første omgang skal gjøre i ti måneder. Hun fikk jobben i konkurranse med 350 andre søkere – etter to år i talentprogrammet som drives i regi av Seema, et av selskapene i Ferd Sosiale Entreprenørers portefølje.

– Jeg var ferdig i programmet før sommeren, etter at jeg blant annet hadde lært å bygge nettverk og fått masse info om næringslivet. Jeg har skjønt hva som er mulig å få til hvis jeg jobber hardt. Takket være Seema fikk jeg troen på at det var lov ”to think outside the box”, sier hun.

Stolt gründer
Seema-gründer Loveleen R. Brenna er stolt over det Monika Saggar har fått til.

– Monika har brukt alle de råd, tips og verktøy som hun har fått, og virkelig gjort en innsats for å lande den jobben. Hun vil bli en viktig rollemodell i sitt eget nettverk, og kan tipse og inspirere andre til å ta grep og styre eget liv, sier Brenna.

Hun understreker at Seema ikke formidler jobber til deltakerne i talentprogrammet, men at målet er å bygge mennesker, vise dem vei og lære dem å banke på dører på en annen måte enn de har gjort før.

– Hovedfokus hos oss går på selvledelse, og det er det som har ført Monika dit hun er i dag, sier Brenna.

Les hele intervjuet i Ferdmagasinet her.

Seemas hjemmeside her

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.