Tailor-Made vant FERD-prisen for størst internasjonalt potensial

Ferdprisvinnere 2013
Tailor-Made SB lager app´er for barn med særskilte behov Jury NM for SB 2013
FERDpris-juryen: fv. Gørill Duinker Hveem, Lars Horn, Kristina Jacobsen og Jacob Aars-Rynning

Tailor-Made Technologies lager digitale verktøy og opplæringsmidler for barn og unge, i utgangspunktet med autisme. Nå skal de kjempe om å bli Europas beste studentbedrift.

Kåringen skjedde i dag, under Ungt Entreprenørskaps NM for Studentbedrifter på Næringslivet Hus (NHO) i Oslo. 23 studentbedrifter fra hele landet konkurrerte om flere priser. Vinneren av Ferdprisen skal i sommer representere Norge på Europamesterskapet i Belgia, sammen med Norges beste studentbedrift.

Ut-av-boka-opplevelse
Studentbedrift er Ungt Entreprenørskaps bedriftsprogram i høyere utdanning. Studentene samarbeider om å starte, drive og avvikle sin egen bedrift med mentorer fra næringslivet og fagpersoner ved utdanningsinstitusjonene som veiledere.

–Jeg liker å kalle Studentbedrift en ut-av-boka-opplevelse. Det betyr ikke at praksis er viktigere enn teori, men at teori omsatt i praksis gir læring som virkelig setter spor hos studentene. Gjennom samhandling med næringslivet får de erfaringer, nettverk og kompetanse som det ikke går an å lese seg til, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Juryens begrunnelse
"Vi i FERD-juryen har latt oss fascinere av bedriften med sin oppfinnsomme løsning og deres spesialisering innenfor et nisjemarked som også kan skaleres til å dekke flere andre områder. Vi ser for oss at det vil være enkelt å nå ut med dette produktet på det internasjonale markedet via allerede godt fungerende distribusjonskanaler. Deres produkt legger til rette for en større grad av livskvalitet og læringsglede for en gruppe mennesker som har særskilte behov. De tar en posisjon i et marked med mange konkurrenter, men vi er sikre på at deres skreddersøm vi gi dem fortrinnet til å bli en levedyktig bedrift."

Juryen bestod av Gørill Duinker Hveem og Lars Horn fra Aibel, og Kristina Jacobsen og Jacob Aars-Rynning fra Ferd. Vinneren mottar EM-billett og 10.000 kr. De blir også invitert til Ferd, ManpowerGroup og NHO for en faglig forberedelsesdag før Europamesterskapet.

NHO-sjefen ønsker flere studentbedrifter
NHO var en av initiativtakerne da Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997, og det er femte året på rad at NHO er vertskap for NM for Studentbedrifter i Næringslivets Hus.

– NHO mener at flere studenter bør få tilbud om Studentbedrift. Både studentene, utdanningsinstitusjonene og næringslivet vil være tjent med mer samhandling og Ungt Entreprenørskap er en inspirerende og profesjonell tilrettelegger. Jeg vil oppmuntre ledelsen ved utdanningsinstitusjonene til å sette Studentbedrift på timeplanen slik flere studenter får med seg denne verdifulle erfaringen før de skal ut som arbeidstakere eller arbeidsgivere, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Ungt Entreprenørskap er et spleiselag der organisasjoner og offentlige og private virksomheter bidrar. Flere stortingsmeldinger har samlet bred støtte for satsingen på Entreprenørskap i utdanning (EiU). Fra 2003 har regjeringen løftet EiU som nasjonalt satsingsområde i strategi- og handlingsplaner og fire departementer er direkte involvert.

Under NM konkurrerer Studentbedriftene i åtte ulike kategorier. Juryene består av personer fra arbeids- og næringsliv, og scenepresentasjoner, panelintervjuer og forretningsplaner inngår i vurderingsgrunnlaget. Vinnerne av prisen for Norges beste Studentbedrift 2013 og den prestisjetunge Ferdprisen for størst verdiskapingspotensial skal representere Norge på EM i Liege i Belgia 3. - 5. juli.

Presse
Oversikt over prisvinnere, jurybegrunnelser og bilder av vinnere publiseres på PRESSESERVICE umiddelbart etter premieutdelingen torsdag kl. 12. Bilder kan brukes fritt og krediteres UE Norge.

Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig Ungt Entreprenørskap 93437800 / wenche@ue.no
Bjarne Sørhus, informasjonsrådgiver NHO, 41 22 33 23 / bjarne.sorhus@nho.no

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.