Årets sosiale entreprenør

2028.jpg
Sosiale Entreprenør, Heidi Wang i Noen AS.
Ferd Sosiale Entreprenører gratulerer Noen AS med hederstittelen Årets Sosiale Entreprenør 2011.

Vinneren ble kåret på velFERDkonferansen tirsdag 3. mai og mottar 500 000 kroner til videreutvikling av sitt konsept. På delt andre plass kom Livsglede for Eldre og Aurora Verksted, som begge får 100 000 kroner. Formålet med prisutdelingen er å løfte frem og støtte de sosiale entreprenører, -og motivere og inspirere flere til å bli det.

Noen AS - Årets Sosiale Entreprenør 2011
Noen AS har spesialisert seg på behov blant eldre som opplever fysisk eller kognitiv funksjonssvikt. Deres fokus er mestring og motivasjon til dagliglivets gjøremål, fysisk aktivitet og deltakelse i samfunnet. Målet er en mer aktiv hverdag og økt livskvalitet. Noen AS er et resultat av egne erfaringer med å bli pårørende til en med Alzheimer. Nå daglig leder i Noen AS  Heidi Wang opplevde selv hvordan behandlingen av demente ikke ga nok bistand og veiledning for aktivitet og deltakelse i hjemmet og samfunnet. Når hun kom med forslag til hva det offentlige kunne gjøre var alltid svaret; ”det var en god ide, det burde nån gjøre”. Men det var ingen som gjorde det! Dermed skapte Heidi Wang og teamet rundt henne denne ”nån” selv, og derav navnet Noen AS. Les mer om Noen AS her. Les mer om juryens begrunnelse her.

Livsglede for Eldre på andreplass som årets sosiale entreprenør
Stiftelsen Livsglede for Eldre arbeider for å gi pleietrengende eldre påfyll av livsglede i hverdagen. Fokus er på økt livskvalitet og livsglede, som sykomsreduserende og helsefremmende faktor for eldre og deres pårørende. De sertifiserer livsgledesykehjem og jobber aktivt med å øke rekrutteringen blant unge til helsefagarbeid. Livsglede for eldre ble etablert i 2006 og har nå lokallag i hele Norge. Les mer om Livsglede for eldre her og om juryens begrunnelse for andreplassen her.

Aurora Verksted på andreplass til årets sosiale entreprenør
Studio Aurora på Stabekk er etter 25 års virksomhet blitt tildelt delt 2. plass i konkurransen om å bli årets sosiale entreprenør.  Prisen er basert på deres forretningsidé om at mennesker med funksjonshemming fint kan jobbe, gitt at arbeidet tilpasses litt. Hos oss kan funksjonshemmede delta i produksjon av design og kunst av høyeste kvalitet. Våre produkter er synlige i det offentlige rom, på catwalken, og hos Norway Design, sier daglig leder Trine Dreyer hos Studio Aurora på Stabekk. Les mer om Aurora verksted her og juryens begrunnelse her.

Mange kandidater til konkurransen
Det kom inn hele 60 forslag om sosiale entreprenører. Søkerne kom fra 18 av Norges 19 fylker, og representerte et bredt spekter av sosialt engasjement. Juryen bestod av Johan H. Andresen, Hanne Finstad og Tor Saglie. Kriteriene som ble lagt til grunn for nominasjon og kåring gikk utenfor Ferd sin strategi, og åpnet opp for sosiale entreprenører innenfor mange ulike områder. Du kan lese mer om de nominerte og juryarbeidet her.

Ferd Sosiale Entreprenører gratulerer vinnerne og ønsker alle som deltok i konkurransen lykke til videre med arbeidet. .

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.