BarnevernsProffene fikk løfter om forandring

Ferdmagasinet 0315 BarnevernsProffene fikk løfter om forandring

I salen satt voksne med makt til å forandre barnevernet. På scenen sto BarnevernsProffene og skinte som stjerner.

– Nå har jeg en stor klump i magen, etter å ha hørt de sterke historiene deres. Jeg tror jeg legger vekk manuset og bare sier det jeg har lyst til å si. Det dere forteller griper meg langt inn i hjertet, og jeg tenker på hva vi kan gjøre.
Jeg kan ikke si at ”sånn og sånn skal det bli”, men jeg vil at dere skal vite at det arbeidet dere gjør virker!

Barneminister Solveig Horne var tydelig rørt etter å ha hørt Forandringsfabrikkens BarnevernsProffer fortelle om overgrep, vold og voksnes rusmisbruk – og om hvordan barnevernsloven må endres for at foreldre ikke lenger skal ha automatisk innsynsrett i det barn i fortrolighet forteller til barnevernet, skriver Ferdmagasinet i årets høstutgave.

Kick på Sentrum scene
Det var 10. september at Forandringsfabrikken, en av Ferds sosiale entreprenører, arrangerte GIGA KICK på Sentrum scene. På gjestelisten sto politikere, barnevernsansatte, forskere og studenter. Og ikke minst, 40 BarnevernsProffer – unge mellom
14 og 22 år med personlig erfaring fra norsk barnevern – var med på arrangementet. Flere av dem delte sine historier. Modige, ærlige, ufattelige beretninger om svik og skuffelser. Og håp. Det ble en tettpakket dag til ettertanke, og med klare løfter fra politikerne.

Ny barnevernslov
I disse dager jobber et utvalg med å utrede ny barnevernslov. Utredningen skal legges frem i august neste år, men BarnevernsProffene har allerede laget sitt eget utkast. I tillegg til å fjerne innsynsrett for foreldre, foreslår de å få
inn ordet ”kjærlighet” i lovteksten, og å fjerne begrepet ”adferd”. Solveig Horne fikk overlevert et eksemplar:

– Det jeg kan love dere, på tro og ære, er at innspillene deres blir tatt med og vurdert godt, sa hun da hun mottok forslaget.

Utviklingsprosjekt
I fjor startet BarnevernsProffene utviklingsprosjektet Mitt Liv
i samarbeid med barnevernsarbeidere over hele landet. Målet var å utarbeide felles verdier for barnevernet og få på plass et felles barnesyn, og prosjektdeltakerne har i fellesskap meislet ut verdiene ydmykhet, åpenhet og kjærlighet som retningsgivende.

Rundt 150 barnevernstjenester i over 200 kommuner med til sammen tre millioner innbyggere er nå med i Mitt Liv-arbeidet, og arrangementet på Sentrum scene markerte startskuddet for neste del av prosjektet, som har fått navnet BOOST. Denne høsten legger BarnevernsProffene ut på en lands- omfattende turné, der målet er å inspirere, motivere og samtidig takke barnevernsarbeidere rundt om i landet.

Les hele artikkelen i Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.