Direktørhjelp før Europamesterskapet

1899.jpg
Datadong og direktørene: Kasper Sommereng, Tore Bjelland (Oracle), Søren Oskar Hellenes, Anders Nalum Tvetene, Anne Kathrine Slungård (UE), Kristian Horn Hellenes, og Katinka Greve Leiner (Ferd).
Årets beste ungdomsbedrift, Datadong UB, har fått hjelp av eksperter før EM

Datadong UB fra Thor Heyerdahl videregående skole i Vestfold fikk møte blant annet John G. Bernander i NHO og toppledelsen i Oracle som en generalprøve før Europamesterskapet på Sardinia den 22. juli. Datadong har designet og produsert omslag til pcer, og ble med det kåret til Beste ungdomsbedrift under Norgesmesterskapet i regi av Ungt Entreprenørskap tidligere i år. 

 – Datadong UB minner om Moods of Norway, har dere hatt kontakt med dem?

Dette var ett av spørsmålene som topplederne John G. Bernander (NHO), Tore Bjelland (Oracle Norge), Katinka Greve Leiner (Ferd Sosiale entreprenører) og Anne Kathrine Slungård (Ungt Entreprenørskap Norge) lurte på. Likhetstrekkene er mange mellom Vestfoldguttene og gründerne fra Stryn, både med tanke på produktdesign, sjarm og begeistring.

Et trendprodukt
– Vi er gründere.  Vi har lagt vekt på at alle i bedriften skal ha eierskap til bedriften. Vi har valgt å være produktet vårt. Datadong er et trendprodukt, forteller daglig leder Kristian Horn Hellenes.

Drømmedagen startet med møte og lunsj hos adm. dir. John G. Bernander i NHO. Elevene fortalte om sine erfaringer med å drive ungdomsbedrift, om produktet datadong, om nettverksbygging og om sine framtidsplaner. Datadongs ambisjon er å starte AS når de har fullført videregående skole. Bernander var tydelig imponert og hadde mange spørsmål og råd til elevene.

– Sett ideen ut i livet og se om dere får solgt produktet! var en av Bernanders tilbakemeldinger. Og ikke nok med det: – Dersom dere går av med seieren på EM, så inviterer jeg på middag, lovte NHO-sjefen.

Fra NHO gikk turen videre til Oracle Norge på Lysaker. Der møtte Datadong UB et godt forberedt panel bestående av adm. dir. Tore Bjelland i Oracle Norge, direktør Katinka Greve Leiner i Ferd Sosiale entreprenører og adm. dir. Anne Kathrine Slungård i Ungt Entreprenørskap Norge. Ledergruppen i Oracle stilte som publikum. Datadong kjørte gjennom sin presentasjon på norsk, deretter ble de grillet av lederne på engelsk. De fikk bla. spørsmål om salgsstrategier, markedsanalyser, konkurrentanalyser, salgskanaler, hva som har vært læringsutbyttet og hvilke feil de har gjort underveis. Elevene klarte seg bra, og fikk mange nyttige tips på veien.

– Det er gøy å møte folk i toppen, oppsummerte guttene på slutten av dagen.

Datadong består av de seks guttene Kristian Horn Hellenes (daglig leder), Søren Oskar Hellenes, Kasper Sommereng, Markus Vestnes Sørum, Anders Nalum Tvetene og David Gustavsen Tvetene. David og Markus hadde dessverre ikke mulighet til å bli med på drømmedagen.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.