Europamester med pengetre

952.jpg
H.K.H Kronprinsen stod for den offisielle åpningen av EM for Studentbedrifter. Her sammen med den norske bedriften Cool. 949.jpg
Sky5 - Vinnerne av FERDprisen for Størst Internasjonalt Potensial jubler sammen med Johan H. Andresen
Studentbedriften Money Tree fra Nederland gikk av med seieren i det prestisjefylte Europamesterskapet 2007.

Money Tree SC har laget en liten mynt som innholder et frø. Når man vanner mynten vil frøet spire og vokse til et lite tre. Mynten selges i en liten boks som er formet som en liten skattekiste. 

– Juryen har latt seg imponere av bedriftens teamarbeid og den store entusiasmen de har vist gjennom hele konkurransen, uttalte juryleder og tidligere Skaperendommer Katinka Greve Leiner.

Andreplassen gikk til YBO fra Belgia som har utviklet en brilleholder som kan festes til jakkekraven. eWear fra Romania vant tredjepremie i konkurransen.

FERDprisen for størst internasjonal potensial
SKY5 fra Sveits har prosjektert og utviklet et luftskip for reklame. Gjennom et system av kameraer og prosjektorer kan annonsørene byttes. Det kan også vises levende bilder på luftskipet. 

– Forretningsideen er internasjonal i seg selv og bedriften benytter kjent teknologi på ny og innovativ måte. Bedriften har funnet en samarbeidspartner med teknisk know-how og finansielle muskler, uttalte juryleder og prisutdeler Johan H. Andresen jr. De øvrige jurymedlemmene var Lars Myren og Siv Hæreid fra Elopak og Annar Bøhn fra Ferd.

Nordeaprisen for beste forretningsplan
- Denne forretningsplanen gir oss et klart bilde av forretningsideen og markedspotensialet, men viktigst av alt; den gir oss tro på at selskapet vil lykkes, het det i juryens begrunnelse når Belgiske YBO mottok prisen for beste forretningsplan. Juryen besto av Jan Høklie, Helge Granquist og Anne K. Eid Skalstad, alle fra Nordea.

Cool SB og Punch SB, begge fra høgskolen i Telemark, mottok ingen priser i den tøffe konkurransen.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.