Ferd-prisen til Hammerfest

image (3).jpeg
Tom Erik Myrland, CIO i Ferd, delte ut Ferd-prisen til Nordstjerna UB; Kristine Holmgren, Christel Strandheim, Mikael Bæivi og Jonas H. Moe. Foto: Kaja Baardsen/Ungt Entreprenørskap

Nordstjerna UB fra Hammerfest vant Ferd-prisen for størst verdiskapingspotensial da Ungt Entreprenørskap arrangerte NM for Ungdomsbedrifter i dag.

De fire elevene i Nordstjerna UB har spesialisert seg på produksjon og salg av kortreist mat av lokale matvarer, og det falt tydeligvis i smak hos juryen fra Ferd; Silje Strøm, Håkon Glimstad, Tom Erik Myrland, Øyvind Sandvold og Eddi Eidsvåg (fra Pøbelprosjektet). Og dommerne lot seg ikke bare imponere over den gode smaken på produktene; De mener ungdomsbedriftens konsept har potensial både i et nasjonalt og et internasjonalt marked.
 
– Dette er fantastisk! Ferdprisen er, etter prisen for Beste Ungdomsbedrift, kanskje den mest prestisjefylte på NM. Nivået på mesterskapet har vært skyhøyt og dette viser hva som bor i ungdommene våre når de tar ut potensialet sitt, Jeg er kjempestolt og mektig imponert, sier Hilde Mietinen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark. Hun håper den gode prestasjonen gir inspirasjon både til lærerne som bruker Ungdomsbedrift i undervisningen i dag og til lærere som vurderer om de skal starte.
 
"Vinneren utmerket seg med sin stillfarne kunnskap og kreativitet. De har utviklet et produkt de har fått gode tilbakemeldinger på, både fra sluttbrukerne og omsetningsledd. Produktet har store vekstmuligheter både nasjonalt og internasjonalt, samt at de har flere produktideer i samme leia. Produksjonen i dag er typisk småskala, men distriktet de er i har gode muligheter for utvikling til mer industrialisert produksjon. Juryen falt for den gode smaken og råvarekombinasjonen i retten og ønsker at flere skal få smake denne", lød begrunnelsen fra juryen. Prisen ble delt ut av Tom Erik Myrland, Chief Investment Officer i Ferd.
 
Ønsker større engasjement
Programmet Ungdomsbedrift og organisasjonen Ungt Entreprenørskap (UE) er med i den nasjonale satsingen på Entreprenørskap i utdanningen (EiU). Det er et samlet Storting som står bak og satsingen er forankret i flere stortingsmeldinger. Fra 2003 har regjeringen løftet EiU som satsingsområde i strategi- og handlingsplaner og fire departementer er direkte involvert.

– Vi trenger flere som ser muligheter og gjør noe med dem i Finnmark. Dette er egenskaper som elevene trener når de jobber med entreprenørskap i skolen. Kommuner og fylke som skoleeiere bør sørge for at entreprenørskap blir en naturlig del av handlingsplaner og satsinger. Erfaringen elevene får med seg kommer både dem selv, Finnmark og framtiden til gode, sier Mietinen.

Gir resultater
Det er gjennomført over 20 ulike forskningsprosjekter på effekten av entreprenørskap i utdanning. Høsten 2011 gjennomførte Østlandsforskning undersøkelsen Ungdomsbedrift og entreprenørskap. Undersøkelsen viste at 33 prosent av de tidligere UB-elevene hadde lederansvar mot 25 prosent i kontrollgruppen. 12 prosent av de som hadde drevet Ungdomsbedrift hadde etablert egen virksomhet mot 8 prosent i kontrollgruppen - det vil si 50 prosent høyere etableringsrate.

– Dette sier litt om hva Ungdomsbedrift gjør med elevene. De blir mer ambisiøse, de ser flere muligheter i livet sitt og de tør å gå for drømmene sine. Med andre ord: De vil, tør og kan! sier Mietinen.
Om NM for Ungdomsbedrifter
NM for Ungdomsbedrifter omtaltes som Norges mest kreative mesterskap. 83 ungdomsbedrifter hadde kvalifisert seg gjennom fylkesvise konkurranser, og det ble delt ut priser i 17 ulike kategorier. I to dager har de unge gründerne representert ungdomsbedriftene sine på stand, presentert seg på scene og blitt intervjuet av de over 100 dommerne.
Pressekontakter
Kristine Holmgren, daglig leder i Nordstjerna UB, 949 82 392
Hilde Mietinen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark, 414 31 354/hilde.mietinen@ue.no

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.