Ferd og Intel sammen om europeisk program for unge sosiale entreprenører

2104.jpg
JA-YE Europe, paraplyorganisasjonen for Europas unge entreprenører, skal samarbeide med Ferd og Intel Corporation om et program for å få elever til å satse på sosialt entreprenørskap.

– Sosialt entreprenørskap er en viktig driver for innovasjon og økonomisk vekst i Europa. Derfor har vi gått sammen med organisasjonen Junior Achievement – Young Enterprise (JA-YE) og Intel Corporation om et program som skal inspirere unge gründere fra hele Europa. Målet er at de skal bidra til å bygge en bedre morgendag, sier Johan H. Andresen, Ferds eier og konsernsjef – dessuten styremedlem i JA-YE Europe.

Idé til virkelighet
Samarbeidet ble presentert i Brussel 18. november, og innebærer at 7000 elever i alderen 15-19 år gjennom to år får muligheten til å utvikle en forretningsidé fra konsept til virkelighet. De etablerer sin egen virksomhet, og får erfaring med både den praktisk forretningsmessige siden og hvordan forretningsmessige metoder kan bidra til at de sosiale målene ved virksomheten oppnås.

– Programmet er et direkte svar på klart uttrykte ønsker og behov fra både skolen og næringslivet, og fra europeiske politikere med EU-kommisjonen i spissen, sier Andresen. 

Sosialt mål

De siste årene har det vært en klar tendens til at entreprenørskapsundervisningen i stigende grad har vektlagt ansvarlighet overfor miljømessige og sosiale konsekvenser av næringsvirksomheten, i tillegg til den økonomiske siden av gründervirksomheten.

– Programmet som vi nå lanserer går imidlertid enda et skritt videre. Det skal stimulere elevene til å etablere virksomheter der det primære målet er å løse sosiale spørsmål, sier Johan H. Andresen.

Last ned: 494.pdf

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.