Frii UB vant Ferdprisen for størst verdiskapingspotensial i NM

2189.jpg
Frii UB vant Ferdprisen for størst verdiskapingspotensial i NM
De ble også kåret til Norges beste Ungdomsbedrift 2012 I sommer skal de representere Norge i europamesterskapet.

– Vi er overveldet! Det er helt utrolig å vinne prisen for Norges beste Ungdomsbedrift. Nå blir det mye hard jobbing fremover mot EM, sier Bjørn Sondre Saltvik, daglig leder i Frii UB. Ungdomsbedriften tilbyr et produkt som gjør at lyd kan overføres trådløst. En liten sender koblet til lydkilden sender lyden til mottakeren som er koblet til en høyttaler. Lyden overføres ved hjelp av bluetooth, og man kan dermed spille musikk og andre lydfiler trådløst på alle typer høyttalere. Juryen besto av ansatte i investeringsselskapet Ferd og Elopak. Ferdprisen blir delt ut til den UB som har størst verdiskapingspotensial - Prisutdeler var Dag J. Opedal fra Ferd. Øvrige jurymedlemmer var Håkon Kristiansen, Gry Skorpen begge fra Ferd, samt Andrè Dybvik og Richard Taylor fra Elopak
 
Gjennom to hektiske dager har de unge gründerne presentert bedriften og produktet sitt for publikum og dommere på NM for Ungdomsbedrifter - mesterskapet som karakteriseres som «Norges mest kreative, energiske og nyskapende». De 78 deltakende bedriftene hadde alle kvalifisert seg gjennom fylkesvise konkurranser, og de representerte dermed landets beste ungdomsbedrifter.
 
– Dette er en stor prestasjon som det bare er å ta av seg hatten for. Når de både tar Ferdprisen og prisen for Beste Ungdomsbedrift, er det to streker under svaret! Jeg er mektig imponert over hva disse elevene har klart å skape i løpet av skoleåret, og gleder meg til å se dem i aksjon i europamesterskapet, sier Kristin Willoch Haugen, fungerende adm.dir. i Ungt Entreprenørskap Norge. Willoch Haugen understreker at det er læring som er det viktigste.
 
Det var en begeistret kunnskapsminister som delte ut den aller gjeveste prisen:
 
– Det er inspirerende for meg å møte alle de kreative og engasjerte deltakerne her i NM for ungdomsbedrifter. Jeg ønsker å fornye skolen gjennom å gjøre den mer praktisk og variert i alle fag. Ungt Entreprenørskap er en vei å gå her, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
 
”Vinneren, som skal representere Norge i EM for ungdomsbedrifter i Bucuresti, overbeviste juryen med en profesjonalitet i absolutt alle ledd. Bedriften har vært gjennom endringer og utfordringer, som de har reflektert over og tatt lærdom av.  I dag fremstår de med et ferdig innovativt produkt med stort markedspotensial. De har lykkes med utviklingen fra ide- og planstadiet, til å fremstå som en svært velfungerende bedrift.”, het det i juryens begrunnelse.
 
Den fullstendige jurybegrunnelsen, bilder, oversikt over alle vinnerne og kontaktinformasjon til daglige ledere ligger på presseservice.
 
10 500 elever i videregående skole har drevet Ungdomsbedrift dette året. Det tilsvarer hver sjette elev av et årskull. Elevene starter, driver og avvikler en egen virksomhet med lærer og mentor fra arbeids- og næringsliv som veiledere. Bedriftene registreres i Brønnøysundregistrene og avvikles når skoleåret er over. Mer informasjon om kriterier, jurymedlemmer og lignende finnes på den offisielle NM-siden.

Fakta om Ungt Entreprenørskap (UE)
Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med skoleverket, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og ungdoms kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

  • Tilbyr et tyvetalls ulike programmer som bidrar til å bygge opp elevers og studenters entreprenørskapskompetanse i hele utdanningsløpet.
  • 10 500 elever driver sin egen Ungdomsbedrift dette skoleåret.
  • Over 18 000 personer fra arbeids- og næringsliv engasjerer seg hvert år i barn og ungdom gjennom UEs programmer.
  • Samarbeidspartnere fra offentlig sektor og privat næringsliv.
  • Omlag 90 ansatte fordelt på nasjonalt sekretariat i Oslo og fylkesorganisasjoner i alle fylker.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.