Innovasjonspris til unge gründere

1903.jpg
Kim Kristian Humborstad og Joachim Egseth i OrigoID
360 Innovator vant Ferdprisen i fjor. Nå har de vunnet 200.000 kroner i den regionale Østafjellsfinalen i DnB NORs Innovasjonspriskonkurranse.

Den regionale seieren sender dem videre til den nasjonale finalen hvor de skal kjempe om 1 million kroner. 

- Ikke bare har vi fått en stor sum penger til videre utvikling, i tillegg får vi tilbud om rådgivning fra DnB NOR – en anerkjent bank som faktisk opplever de utfordringene vår bedrift skal løse, forteller daglig leder Kim Kristian Humborstad. 

360 Innovator, som nå har byttet navn til OrigoID AS, er godt i gang med utviklingen av en ny type betalingskort.

- Svindel med kredittkort koster europeiske banker over 2 milliarder euro i året. Vi har utviklet et id- eller betalingskort som erstatter PIN-koden og dramatisk øker sikkerheten mot misbruk, sier Humborstad.

DnB Nors Innovasjonspris gjennomføres i år som syv regionale delfinaler og en nasjonal finale. I år var det 824 innsendte bidrag til konkurransen. 41 av disse gikk videre til de regionale delfinalene. Vinnerne i hver region går automatisk videre til den nasjonale finalen, hvor det i september skal kåres en nasjonal vinner.

15 prosent av prispengene i de regionale finalene forbeholdes rådgivning hos Forskningsparken. I tillegg får vinnerne tilbud om kompetanse og rådgivning knyttet til risikovurdering og bransjekunnskap fra DnB NOR.

OrigoID skryter også av støtten de har fått fra Innovasjon Norge – både i form av penger og rådgivning.

- Vi skal fortsette å jobbe beinhardt fremover. Vi har et mål om å være en anerkjent internasjonal aktør innen 5 år, og det går så mye enklere når støtteapparatet rundt oss fungerer, avslutter daglig leder Kristian Humborstad.

Joachim Egseth og Kim Kristian Humborstad drev studentbedriften 360 Innovator SB skoleåret 2008/2009 mens de var studenter ved Høgskolen i Telemark. De hevdet seg under NM for Studentbedrifter og vant Ferdprisen for størst internasjonalt potensial, og i europamesterskapet vant de prisen ”Europas mest innovative forretningsidé”.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.