Johan H. Andresen står på pinne for fremtiden

1917.jpg
Synne Nikaolaisen fotfølger Johan H. Andresen 568.gif
I dag skal Johan H. Andresen ha med seg Synne (18) på jobb. Duoen deltar på Leder for en dag.

Synne Nikolaisen har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Blant de over 11.000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har hun vist seg som en av de aller dyktigste. Derfor er hun en av 30 heldige elever som har blitt utvalgt til å være med på Leder for en dag. I dag skal Synne fotfølge Johan H. Andresen.

- Dette er en positiv anledning til å bidra til kontakt mellom skole og næringsliv, så dette stiller jeg gjerne opp på. Dette kan bli lærerik for meg også. Jeg ønsker blant annet å høre om hvilke erfaringer Synne har fra Ungdomsbedrift og hvordan hun var med å starte ungdomsklubb i Lillesand, sier Andresen.

Og Johan H. Andresen er i godt selskap når han står på pinne for fremtiden. Hydro, Tine, KS, Manpower, NHO, Utdanningsforbundet og Innovasjon Norge er bare noen av virksomhetene som stiller med sin toppleder.

Leder for en dag arrangeres av Ungt Entreprenørskap. Organisasjonens visjon er å inspirere unge til å tenke nytt og skape verdier. Det gjør de ved å tilby et tyvetalls ulike programmer til skolen - fra grunnskole og opp til masternivå. Ungdomsbedrift er det mest kjente programmet der elever i videregående skole samarbeider om å starte og drive egen bedrift.

– Dagens skoleelever skal bekle jobber som ennå ikke er skapt og løse utfordringer som vi bare ser konturen av. Forskningen er entydig; arbeid med Ungdomsbedrift trener evnen til kreativitet, samarbeid og problemløsning, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap. Hun mener dette vil være nøkkelkompetanse i fremtiden, og at denne kompetansen vil bli like viktig både i offentlige og privat sektor.

Ungt Entreprenørskaps formål er - i samspill med skoleverk, næringsliv og andre aktører - å:

  • Utvikle barn og ungdoms kreativitet, skaperglede og tro på seg selv
  • Gi barn og ungdom forståelse for betydningen av verdiskaping og nyskaping i næringslivet
  • Fremme barn og ungdoms samarbeidsevne og ansvarsbevissthet
  • Gi forståelse for og kunnskap om etikk og regler i nærings- og arbeidslivet
  • Styrke samhandlingen i lokalsamfunnet mellom nærings- og arbeidslivet og skolene
  • Stimulere til samarbeid over landegrensene
  • Inspirere til framtidig verdiskaping i en sosial, kulturell og økonomisk sammenheng

Over 150.000 barn og unge deltok i 2009 i Ungt Entreprenørskaps programmer, mens 17.000 personer fra bedrifter, organisasjoner og offentlige etater bidro som veiledere i skolen. Les mer om å være veileder her.

 

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.