KITT vant Ferdprisen

2002.jpg
KITT forklarer konseptet sitt for interesserte forbipasserende. 2004.jpg
Ferdprisjuryen bestod av Geir Karlsen i Ferd (til venstre), Lars Horn og Gunnar Petlund i Aibel og Connie Kormeseth i Elopak.
Kitt SB fra Høgskolen i Telemark ble vinner av Ferdprisen for størst internasjonalt potensial under Ungt Entreprenørskaps NM for studentbedrifter.

Byggingeniørstudentene har utviklet et klipssystem for spleising av presenninger. Ferdprisen gir dem billett til EM, og de får dermed mulighet til å vise konseptet sitt i Madrid i juli.

Johan H. Andresen om KITT og entreprenørskap i Dagens Næringsliv

- Produktet kan anvendes både av profesjonelle og private aktører, og vi ser det som enkelt å skalere opp denne virksomheten til også å kunne nå ut på det internasjonale markedet, sa Johan H. Andresen, konsernsjef og eier i Ferd da han delte ut prisen. KITT SB vant også Innovasjonsprisen.

Imponerende studenter
Juryen var svært imponort over studentbedriftene. I tillegg til vinneren KITT SB valgte de å trekke frem Tempro SB som en av de andre som tydelig utmerket seg. Juryen bestod av Geir Karlsen i Ferd Eiendom, Lars Horn og Gunnar Petlund i Aibel, og Connie Kormeseth i Elopak.

Juryens begrunnelse
"Vinneren av årets FERDpris er en studentbedrift som har utviklet en løsning på  et praktisk problem på enkel og effektiv måte. Produktet gir merverdi ved å forhindrer fukt og råteskader og det kan anvendes av både profesjonelle og private aktører. Bedriften har kommet langt i sin utvikling og er like om hjørnet for å teste ut sitt produkt industrielt, og intensjonsavtaler er oppnådd. De har godt identifiserte partnere og distribusjonskanaler. Vi ser det som enkelt å skalere opp denne virksomheten til også å kunne nå ut på det internasjonale markedet. Vinner av årets FERDpris er KITT SB med produktet LocKiTT."

Dette er åttende året Ungt Entreprenørskap arrangerer Norgesmesterskap for Studentbedrifter. Studentbedrift er en pedagogisk metode der studenter på høgskole- og universitet får praktisk erfaring med forretningdrift.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.