Konserndirektør Dag J. Opedal deler ut Ferdprisen for størst verdiskapingspotensial på NM for Ungdomsbedrifter

2184.jpg
Chrivi UB fra Skien videregående skole vant Ferdprisen for størst verdiskapingspotensial i 2011. Her med prisutdeler, finansdirektør John Giverholt. Foto: Ungt Entreprenørskap.
Hvert år deltar ansatte i Ferd og Ferd-eide selskaper i arbeidet med å juryere ungdomsbedriftene på NM. I år skal Håkon Kristiansen, Gry Skorpen og Dag J. Opedal fra Ferd og André Dybvik og Richard Taylor fra Elopak finne frem til vinneren av den hederstunge Ferdprisen for størst verdiskapingspotensial.

Katinka Greve Leiner, direktør for Ferd Sosiale Entreprenører, skal sitte i juryen som skal kåre beste sosiale entreprenør blant ungdomsbedriftene.

– Elevene som har kvalifisert seg for NM er ambisiøse! De har grepet mulighetene og de har jobbet dag og natt med Ungdomsbedriften sin. Alle løypemeldinger tyder på at nivået på årets bedrifter er skyhøyt, sier Kristin Willoch Haugen, fungerende administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge. I Ungdomsbedrift starter, driver og avvikler elevene en egen virksomhet med lærer og mentor fra arbeids- og næringsliv som veiledere. Bedriftene registreres i Brønnøysundregistrene og avvikles når skoleåret er over.

– Målet med Ungdomsbedrift er først og fremst læring. Elevene jobber med fagene på en mer kreativ, praktisk og engasjerende måte. Det gir faglig motivasjon og økt mestring. Alle kan med egne øyne se at de som driver Ungdomsbedrift synes det er gøy å lære! På NM vil det syde av kreativitet, energi og skaperglede, sier Willoch Haugen.

Det er 10 500 elever over hele landet som har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Dette tilsvarer hver sjette elev av et årskull i videregående skoler.

– Dette er alt for lavt! Jeg utfordrer skoleeiere og skoleledere til å la alle elever få et tilbud om entreprenørskap i sin utdanning. For elevene gir det læring for livet og det er et viktig grunnlag for næringsutviklingen i landet vårt. I dag er Ungdomsbedrift et tilbud til de som er så heldige å ha en brennende engasjert lærer eller en visjonær rektor ved skolen. Slik bør det ikke være, sier Vibeke Hammer Madsen, styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge og administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke. En fersk forskningsrapport fra Østlandsforskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift har 50 prosent høyere etableringsrate enn de øvrige i samme aldersgruppe. Les Entreprenørskap i skolen gir mange nyetableringer her.

78 Ungdomsbedrifter og 400 elever har gjennom fylkesvise konkurranser kvalifisert seg for NM for Ungdomsbedrifter. Det konkurreres i 17 ulike kategorier. 90 personer fra arbeids- og næringsliv jobber som dommere. Kun èn bedrift fra hvert fylke deltar i den mest prestisjetunge prisen: Norges beste Ungdomsbedrift 2012. Vinneren skal representere Norge i europamesterskapet i Romania i juli.

Se kriteriene for prisen nedenfor.

Last ned: 509.pdf

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.