Laerervikaren.no vilerobre Skole-Norge

Hvert år er det 1,3 millioner vikartimer i grunnskolen. I hver tredje time har ikke vikaren godkjent lærerutdanning. Nå vil Laerervikaren.no gi elevene et bedre tilbud ved å tilby vikarene skreddersydde undervisningsopplegg.

Høsten 2014 ble Laerervikaren.no tatt opp i porteføljen til Ferd Sosiale Entreprenører (FSE). I oktober i fjor lanserte gründerne Kjartan Eide og Tommy Bottenvik tjenesten Laerervikaren.no på nett. Det er en abonnementstjeneste som gir tilgang til ferdig utviklede undervisningsopplegg på nett, klart for bruk i klasserommet. Målet er å høyne kvaliteten på vikarundervisningen i norske skoler.

Pensum og quiz
Selskapet har bygget opp en omfattende nettportal, laerervikaren.no, som foreløpig tilbyr 1600 undervisningsopplegg for 5. til 10. trinn i grunnskolen.  Databasen utvides og oppdateres kontinuerlig, og her finnes blant annet  individuelle oppgaver, gruppeoppgaver, videoer, quizer, kryssord og notatsider. Undervisningsoppleggene er laget og kvalitetssikret av pedagoger, og skreddersydd etter Utdanningsdirektoratets kompetansemål.

I utgangspunktet er samtlige 2750 grunnskoler i Norge potensielle brukere. Antall elever på landsbasis er cirka 60.000 per årskull. Dermed kan laerervikaren.no potensielt nå ut til 360.000 elever i Norge. Etter hvert skal tilbudet utvides med innhold for 1. til 4. trinn.

Store ambisjoner
– I første omgang konsentrerer vi oss om å tilby produktet til alle landets kommuner og skoler gjennom gratis og uforpliktende presentasjoner av opplegget. Av erfaring med Trivselsleder vet vi at dette arbeidet tar tid, men vi er veldig optimistiske, sier Eide.

På sikt utelukker ikke Eide at selskapet kan se utover Norges grenser.

– For oss er det viktig at Laerervikaren.no får suksess i norske skoler først, men vi vet allerede nå at behovet for en slik løsning også er tilstede i våre naboland. Over ti prosent av alle undervisningstimer holdes av lærervikarer i de skandinaviske landene, sier han.

Hittil har 30 skoler i Norge tatt i bruk løsningen, enten som prøvebrukere eller abonnenter. Tilbakemeldingene er så langt svært positive.

– Ambisjonen er at 100 skoler har tegnet abonnement innen utgangen av året. Da vet vi at vi kommer til å lykkes, sier Eide.


 Les hele saken i Ferdmagasinet her.

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.