Løfter seniorene ut av skyggen

Gammel Nok formidler ikke bare arbeid til seniorer. Selskapet tilbyr også hjelp til bedrifter som ønsker å ta bedre vare på sine arbeidstakere.

TEKST: IRINA LEE

– Seniorpolitikk er passé! Å tenke på livsløpet til alle ansatte blir viktigere, sier Truls Nordby Johansen og Kristin Molvik Botnmark i Gammel Nok.

Selskapet fikk velfortjente minutter i rampelyset, da det ble kåret til Årets sosiale entreprenør 2015 under SosEnt-konferansen 3. november i fjor.

– Gammel Nok jobber hardt for å fronte seniorene. Vi ser de som en del av løsningen og ikke en del av problemet når vi prater om eldrebølgen. Når det sorte gullet stropper får det grå trå til, sa gründer Truls Nordby Johansen da han tok i mot den gjeve prisen.

Fire pilarer
Truls Nordby Johansen Johansen grunnla Gammel Nok i 2013. I dag har selskapet ti ansatte, og tilbyr tjenester på fire ulike områder:

1. Proff leverer bemanning til midlertidige og faste stillinger i offentlig og privat sektor. – Dette kan sammenlignes med et tradisjonelt bemanningsbyrå, på linje med Adecco og Manpower, sier Johansen.

2. Praktisk Bistand tilbyr hjelp i hjemmet, både ute og inne. Dette kan være alt fra barnepass til maling av hus. En mor bestilte for eksempel hjelp fra en «husmor», som kom innom, lagde mat til tenåringsbarna og holdt et øye med huset, mens hun selv var på et forretningsreise.

3. Omsorg retter seg mot eldre, som trenger hjelp og assistanse i hverdagen. Tilbudet skal på en trygg og verdig måte stimulere til aktivitet og redusere ensomhet.

4. Vekst leverer rådgivning til bedrifter og enkeltpersoner i omstilling, og kan bistå i strategiarbeid og omstillingsprosesser.

Kristin Molvik Botnmark leder Gammel Nok Vekst. Hennes erfaring er at selskaper bruker videreutdanning som trekkplaster for å tiltrekke seg arbeidstakere, og bruker store ressurser på å utvikle av de yngste medarbeiderne.

– Det er rart at man bruker så store ressurser på å utvikle en 32-åring, som mest sannsynlig ikke er i bedriften om ti år. Samtidig får 50-åringene, som kanskje skal være med videre i 20 år, lite fokus. For å skape et sunt mangfold i en bedrift, må det beste i hele populasjonen dyrkes frem. Uavhengig av alder, sier Botnmark.

Rammeavtale
Ferd Sosiale Entreprenører (FSE) har barn og unge som målgruppe. Selskapet Gammel Nok faller dermed utenfor kriteriene for å kunne være en del av porteføljen. FSE har likevel støttet selskapet, ved å kjøpe deres tjenester.

– Vi har allerede brukt Gammel Nok til å rekruttere en regnskapsmedarbeider til en av våre porteføljebedrifter. Nå ser vi på mulighetene til å inngå en rammeavtale, slik at de kan tilby sine tjenester til hele porteføljen, sier forretningsutvikler Øyvind Sandvold.

Han legger til at Gammel Noks tjenester passer godt for flere i Ferd-familien.

– Mikkel Sandvik og Mestergruppen står allerede på kundelisten. Her er det plass til flere!


fakta/Gammel Nok AS

  • Grunnlagt av Truls Nordby Johansen i 2013.
  • Startet som en småjobbsentral for førtidspensjonister og pensjonister. Har utviklet seg til et selskap som jobber med omstilling, rekruttering, praktisk bistand og omsorg. 
  • Målet til Gammel Nok AS er at kompetansen til seniorene blir brukt til glede både for samfunnet og den enkelte arbeidstaker.


Les hele saken i Ferdmagasinet her

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.