Masterstudenter med kreative løsninger

1912.jpg
Trøtte og fornøyde Gründercamp-vinnere, f.v. Niraja Upadhyaya, Gunn Kristin Leikvoll, Kien Trung Nguyen og Maxwell Labadie 1914.jpg
Juryen bestod av Eline Ingstad Lorentzen ved UiO, Jørgen Randers ved BI, og Johan H. Andresen i Ferd. Til venstre Ellen Sethov i UE Oslo
Nærmere 50 masterstudenter fra Senter for Entreprenørskap (UiO), BI og UMB deltok da Ferd var oppdragsgiver for Gründercamp i sosialt entreprenørskap.

Gründercamp er et av programmene til Ungt Entreprenørskap, og skal være en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Studentene får en 1-2 dager på å løse et reelt problem som oppdragsgiver kommer med. Dette var første gang det ble arrangert camp i sosialt entreprenørskap for masterstudenter.

Se bildene fra Gründercampen på Ferd Sosiale Entreprenørers Facebookside.

Oppdraget 
Oppdraget var å utvikle et produkt eller konsept som maksimerer potensialet i barn og unge. Kriteriene var fokus på den doble bunnlinjen, gjennomførbarhet, presentasjonen og innovasjonsevne. De åtte gruppene hadde 19 timer på seg fra de mottok oppdraget til de måtte levere inn forretningsplanen.

Juryen svært imponert
I juryen satt Johan H. Andresen i Ferd, doktorgradsstipendiat i sosialt entreprenørskap Eline Lorentzen Ingstad og professor Jørgen Randers ved BI.

- Det har vært overraskende mange gode ideer i dag, sa Randers, og vi i juryen har hatt en stor jobb med å velge ut vinneren. Vi mener flere fortjener hederlig omtale, og ønsker å trekke frem ToyJoy og Oslo-Losen som to enkle og gode prosjekter som absolutt bør være mulig å realisere.

Publikumsprisen gikk til Oslo-Losen, som ønsker å fjerne sosiale barrierrer ved å danne vennskapsklasser på tvers av Oslo. Far out-prisen gikk til Unge Troll, som ønsket å bli kvitt uhøflig oppførsel blant unge i Norge.

Vinneren av Gründercamp
Juryen hadde vært enstemmig da de skulle kåre hovedvinneren.

- Vinneren løser en reell og omfattende utfordring, et internasjonalt problem som gjelder stadig flere. De hadde i tillegg en catchy og overbevisende presentasjon, sa Johan H. Andresen da han kåret PeopleLikeMe som ønsker å hjelpe barn som opplever at foreldrene skiller seg.

Gruppen viste til at skilsmissebarn har større sannsynlighet for å oppleve vanskeligheter enn andre, som for eksempel depresjon og rusmisbruk. Løsningen mener de ligger i "skjult" terapi, hvor barna blant annet bearbeides gjennom forskjellige aktiviteter i en "social club".

Vinnergruppen bestod av studenter fra både UiO, BI og UMB; Niraja Upadhyaya, Gunn Kristin Leikvoll, Kien Trung Nguyen og Maxwell Labadie.

Gruppen syns det vanskeligste var å avgrense oppgaven,

- Inspirasjonen kom da veilederne kom, sa Nguyen. De hadde gode innspill og hjalp oss å sortere ideene våre.

- Og metoden vi kom frem til kan faktisk hjelpe, avslutter Labadie.

Veiledere
Veilederne er en viktig del av en gründercampen. Denne gangen stilte Hanne S.  Finstad i Forskerfabrikken, Deniss Rutseikov, Katinka Greve Leiner, Helene Lie, Katja Cappelen, Stian Olderkjær, Christian Halvorsen , Lars Johansson-Kjellerød i Unicus og Sebastian Adams. 

Gladiator varmet studentene opp med Aball1, mens Kjetil Hasselberg i Trivselsleder og Stig Omland i New Page var gründercampens inspiratorer.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.