Toppleder for en dag

2240.jpg
Thomas skal følge Johan H. Andresen gjennom en hel dag
Torsdag får eier og konsernsjef Johan H. Andresen, NAV-direktør Joakim Lystad og Høyre-leder Erna Solberg en arbeidsdag litt utenom det vanlige. De deltar på Leder for en dag.

Sammen med andre norske toppledere skal de ha med seg en skoleelev eller student gjennom arbeidsdagen. Ungdommene har stor bredde i bakgrunn og studieretninger, men noe har de felles: På skolen har de fått erfaring fra ledende stillinger i Ungdoms- og Studentbedrifter og de har utmerket seg i dette arbeidet.

– Disse ungdommene har fått kunnskap om hvordan de starter og driver en bedrift, men mye viktigere er de personlige egenskapene de har fått mulighet til å jobbe med og utvikle: Evne og vilje til å ta initiativ, nytenkning og kreativitet, risikovilje, selvtillit, samarbeidsevne og sosiale ferdigheter. Det de har tilegnet seg vil komme dem selv, fremtidige arbeidsgivere og samfunnet til gode, sier Kristin Willoch Haugen, fungerende administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det er et samlet Storting som står bak satsingen på entreprenørskap i utdanning, og regjeringen har lansert en egen handlingsplan der økt utbredelse av Ungdoms- og Studentbedrift er et hovedsatsingsområde. 10 800 elever i videregående skole, eller om lag 17 prosent av et årskull, drev Ungdomsbedrift forrige skoleår.

– De egenskapene elevene utvikler når de jobber med bedriftsprogrammene er høyt etterspurt i arbeidslivet. Arbeidsgivere jakter på talenter som kan omsette kunnskap til verdier og bidra til utvikling for virksomheten. Det bør bli bedre samsvar mellom hva elevene lærer og måles på i skolen, og det de faktisk blir målt på den dagen de skal søke jobb, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup og nestleder i Ungt Entreprenørskap Norges styre.

Ungt Entreprenørskap Norge arrangerer Leder for en dag i samarbeid med ManpowerGroup, og organisasjonens fylkesforeninger over hele Norge har nominert elevene og studentene som deltar. Det er niende året arrangementet gjennomføres. Dette er lederne som deltar på Leder for en dag i år:

Kontaktinformasjon
Presseansvarlig Wenche Wærner, mobil 93437800
Kristin Willoch Haugen, mobil 90119202

 

Terje Mjøs

Evry

Johan H. Andresen

Ferd

Per Skorge

Norges Bondelag

Tommy Korneliussen

NorgesGruppen

Stein-Ragnar Noreng

KPMG

Siv Jensen

Fremskrittspartiet

Bjørnar Moxnes

Rødt

John Arne Medalen

Dinamo

Nina Refseth

Norsk Filminstitutt

Gry Mølleskog

Slottet

Hege Skryseth

Microsoft Norge

Maalfrid Brath

ManpowerGroup

Steffen Waal

ABB

Anders Folkestad

Unio

Svein R. Kristensen

Skatteetaten/SMSØ

Arvid Hallèn

Forskningsrådet

Morten Thorkildsen

IBM

Joakim Lystad

NAV

Solveig Hvidsten Dahl

Skolelederforbundet

Pål Berger

Rom Eiendom

Erna Solberg

Høyre

Idar Kreutzer

FNO

Gunn Ovesen

Innovasjon Norge

Kristin Clemet

Civita

Anita Krohn Traaseth

HP Norge

Line M. Hestvik

IF

Torger Ødegaard

Oslo kommune

Dag Andresen

Veidekke

Terje Venold

Veidekke

Thoralf Granerød

Sparebank1

Gunn Wærsted

Nordea

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.