Varm mottakelse for ”Pøbler”

Dokumentarfilmen ”Pøbler” er et hjertevarmt innlegg i debatten om skolefrafall.

– Jeg blir så provosert av debatten om ”navere”. Jeg har ikke møtt en eneste ungdom som ønsker å ta imot penger fra NAV! Alle ønsker å tjene sine egne penger, ikke å ta imot offentlige ytelser, sier regissør Kari Anne Moe i et intervju med Ferdmagasinet.

Fant sitt univers hos Pøbelprosjektet
Hennes ønske var å lage en film om frafallsproblematikk – men uten at tilstedeværelsen av et kamera skulle påvirke ungdommens valg. Det var ikke så enkelt, men under et besøk hos Pøbelprosjektet våren 2013 fant hun det ”universet” hun trengte til dokumentarprosjektet sitt.

– I løpet av en time hadde jeg bestemt meg. Jeg løp inn på kontoret til Eddi Eidsvåg og ba om lov, sier hun. Og over en kaffe ble så de viktigste tingene avklart mellom henne og Eidsvåg, en av grunnleggerne av Pøbelprosjektet, forøvrig et selskap i Ferd Sosiale Entreprenørers portefølje.

– Og deretter var vi i gang, sier Kari Anne Moe.

Terningkast fem
I filmen følger hun de 22 ungdommene som får plass i Pøbelprosjektet i januar 2014 – fra de kommer på audition hos Eddi Eidsvåg og hans team, til flere av dem går ut i jobb. En lærerik prosess også for regissøren, som fikk en klar forståelse for hvor avgjørende det er for en elev å ha det bra for å kunne lære, og hvor tett frafallsproblematikken er knyttet opp til sosiale sjikt.

Hele 7000 så ”Pøbler” den første uken etter at filmen hadde premiere over hele landet 28. august. Og anmeldelsene var gode: ”Dokumentaren byr på scener og rollefigurer norske spillefilmer sjelden er i nærheten av”, skrev Dagbladets anmelder, og ga filmen terningkast fem.

– Vårt ønske er at denne filmen skal leve lenge. Vi er allerede i gang med å utarbeide en klasseromspakke, slik at filmen kan brukes i skoleverket i lang tid fremover, sier regissøren.

Les hele intervjuet i Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.